Ερντογάν πριν την επίσκεψη στην Ελλάδα: «Στόχος να ενδυναμώσουμε τις σχέσεις με τους γείτονες μας»

Ερντογάν

Τι περιμένει η Αθήνα από την συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν

Την Ελλάδα πρόκειται να επισκεφθεί αύριο (7/12) ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Λίγες ώρες πριν να καταφτάσει στη χώρα μας, ο Τούρκος πρόεδρος, πραγματοποίησε ομιλία, μετά και την συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου της Τουρκίας.

«Αύριο πηγαίνουμε στην Ελλάδα, και μετά θα επισκεφθούμε την Ουγγαρία στις 18 Δεκεμβρίου. Στόχος μας είναι να βελτιώσουμε και να ενδυναμώσουμε τις σχέσεις και τη συνεργασία μας με τις χώρες της περιοχής, αρχής γενομένης από τους γείτονες μας», είπε χαρακτηριστικά.

«Βαδίζουμε αποφασιστικά προς τους στόχους που έχουμε θέσει τόσο στο εσωτερικό όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο. Θα ήθελα να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μας σε κάθε έναν από τους πολίτες μας που μας συμπαραστέκονται όποτε τους χρειαζόμαστε και στηρίζουν το όραμά μας για τον Αιώνα της Τουρκίας», ανέφερε ο πρόεδρος της Τουρκίας.

Για την Αθήνα βασικός στόχος παραμένει να επιβεβαιωθεί αυτό το θετικό κλίμα σε ανώτατο επίπεδο και να διασφαλισθεί ότι θα έχει την όσο δυνατή μεγαλύτερη διάρκεια αυτή η περίοδος νηνεμίας στις διμερείς σχέσεις.

Κανείς δεν τρέφει ψευδαισθήσεις ότι θα μπορέσουν οι δύο χώρες, έστω και με το θετικό μήνυμα που αναμένεται να εκπέμψουν οι Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, να οδηγηθούν σύντομα σε προσέγγιση, ώστε να δρομολογηθεί η λύση του μεγάλου προβλήματος της οριοθέτησης της υφαλοκρηπίδας/ΑΟΖ, όμως αυτό δεν θα πρέπει να εμποδίζει την ειρηνική συνύπαρξη των δύο χωρών.

 

Διαβάστε επίσης  Πιερία: Συνεκπαίδευση δυνάμεων ειδικών επιχειρήσεων Ελλάδας - ΗΠΑ (ΦΩΤΟ)