Ερντογάν: «Θα χρησιμοποιήσουμε όλα τα νόμιμα μέσα για να προστατεύσουμε τα συμφέροντα μας»

Ερντογάν

Ολοκληρώθηκε μετά από τέσσερις ώρες η συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας της Τουρκίας

Τέσσερις ώρες διήρκησε η συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας της Τουρκίας, υπό τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με την Ελλάδα συζητιέται πολύ σε διάφορα θέματα.

Παρόντες στη συνεδρίαση ήταν ο Διοικητής της Πολεμικής Αεροπορίας Στρατηγός Atilla Gülan και ο Διοικητής του Πολεμικού Ναυτικού Ναύαρχος Ercüment Tatlıoğlu.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επανέλαβε ότι “η Ελλάδα δεν συμμορφώνεται με το Διεθνές Δίκαιο” και πως η Τουρκία θα χρησιμοποιήσει όλα τα νόμιμα μέσα για να προστατεύσει τα συμφέροντα και τα δικαιώματα της”.

“Οι προκλητικές ενέργειες της Ελλάδας, η οποία δεν έχει εγκαταλείψει τις παράνομες πρακτικές της παρά τις εκκλήσεις μας να συμμορφωθεί με το διεθνές δίκαιο, έχουν πρόσφατα συζητηθεί διεξοδικά”, αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση για το Συμβούλιο Ασφαλείας.

“Να έρθουν στα λογικά τους, οι κύκλοι που ενθαρρύνουν την Ελλάδα να εξοπλίσει τα νησιά με μη στρατιωτικό καθεστώς. Θα χρησιμοποιήσουμε κάθε είδους νόμιμες μεθόδους και μέσα για τα δικαιώματα και τα συμφέροντα του έθνους μας”.

Διαβάστε επίσης
Ανδρουλάκης προς Τουρκία: "Η Ελλάδα είναι ισχυρή αποτρεπτική δύναμη"

Επιπλέον, “καλέσαμε τις ΗΠΑ να ανακαλέσουν την απόφαση για την άρση του εμπάργκο όπλων της Κύπρου, καθώς είναι μία απόφαση αντίθετη στο πνεύμα της Συμμαχίας του ΝΑΤΟ”.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας υπογραμμίζει επίσης ότι οι ενέργειες υπεράσπισης των δικαιωμάτων των Τουρκοκυπρίων θα συνεχιστούν με αποφασιστικότητα ώστε όλες οι χώρες να αναγνωρίσουν την ανεξαρτησία της ΤΔΒΚ.

Ο ίδιος ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επανήλθε χθες στο θέμα της στρατιωτικοποίησης των νησιών μας λέγοντας: «Ξέρουμε πολύ καλά τις προθέσεις αυτών που μας προκαλούν. Τα όπλα που έχουν συγκεντρώσει στην Δυτική Θράκη και στα νησιά δεν σημαίνουν τίποτα για μας. Η ισχύς μας τα ξεπερνάει αυτά. Η χώρα μας δεν θα συμβιβαστεί όσον αφορά στην άμυνά της. Η στήριξη από τις ΗΠΑ και την ΕΕ δεν θα σας σώσει».

Πηγή: newsit.gr