Φρέντι Μπελέρης: Απορρίφθηκε και το νέο αίτημα αποφυλάκισης

Χειμάρρα Φρέντι Μπελέρης

Βρίσκεται πάνω από τέσσερις μήνες στη φυλακή

Απορρίφθηκε και το νέο αίτημα αποφυλάκισης από τον Φρέντι Μπελέρη προς τις Αρχές της Αλβανίας.

Ο εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας είχε ζητήσει να αντικατασταθεί η προφυλάκισή του με περιοριστικούς όρους, κάτι που απορρίφθηκε ξανά από το ειδικό δικαστήριο κατά της διαφθοράς.

Δείτε επίσης: Στη δίκη του Μπελέρη αντιπροσωπεία Ελλήνων δικηγόρων

Ο Φρέντι Μπελέρης πλέον μετρά πάνω από τέσσερις μήνες στη φυλακή καθώς είχε συλληφθεί στις 12 Μαΐου.

Σημειώνεται πως τον επισκέφτηκε και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, στις φυλακές Δυρραχίου για να του εκφράσει την υποστήριξη της κυβέρνησης.

Διαβάστε επίσης  Με τον Νίκο Χριστοδουλίδη συναντήθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

«Για την Ελλάδα η υπόθεση αυτή ήταν εξαρχής και παραμένει εξαιρετικά σοβαρή. Ο σεβασμός των αρχών του κράτους δικαίου και των πολιτικών δικαιωμάτων αποτελούν κομβικές ευρωπαϊκές αρχές και αξίες. Η θέση της Ελλάδας είναι ότι στην περίπτωση του κ. Μπελέρη δεν λαμβάνονται υπόψη οι αρχές του κράτους δικαίου, του τεκμηρίου της αθωότητας και του σεβασμού των πολιτικών δικαιωμάτων.

Η αλβανική πλευρά οφείλει άμεσα να επιτρέψει την ορκωμοσία του κ. Μπελέρη ως δημάρχου, σεβόμενη την ετυμηγορία των πολιτών στις πρόσφατες εκλογές. Η παράταση της σημερινής κατάστασης σκιάζει σοβαρά τις διμερείς μας σχέσεις και δεν συνάδει με το ευρωπαϊκό κεκτημένο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται», ανέφερε σε μήνυμά του ο υπουργός.

Πηγή: ximara.gr