Γαλλία: Εγκρίνει το νομοσχέδιο για τη θέσπιση του εμβολιαστικού πάσου

Παρίσι Γαλλία Πύργος του Αϊφελ

Η κυβέρνηση θέλει να εφαρμόσει το νωρίτερο δυνατόν

Το κοινοβούλιο στη Γαλλία υιοθέτησε οριστικά, με τελευταία ψηφοφορία των βουλευτών, το νομοσχέδιο για τη θέσπιση του εμβολιαστικού πάσου.

Κάτι που η κυβέρνηση θέλει να εφαρμόσει το νωρίτερο δυνατόν λόγω της αναζωπύρωσης της επιδημίας Covid-19 στη χώρα.

Το κείμενο υπερψηφίστηκε με 215 ψήφους υπέρ, 58 κατά και 7 αποχές. Οι σοσιαλιστές βουλευτές έχουν προγραμματίσει να παραπέμψουν το θέμα στο Συνταγματικό Συμβούλιο προκειμένου να διασφαλιστεί ο σεβασμός των «θεμελιωδών ελευθεριών», κάτι το οποίο θα αναβάλει για μερικές ημέρες τη δημοσίευση του νομοσχεδίου.

Στις 20 Ιανουαρίου

Ενώ σχεδόν 300.000 μολύνσεις καταγράφονται καθημερινά κατά μέσο όρο εδώ και μια εβδομάδα, η κυβέρνηση ελπίζει ότι η εφαρμογή του εμβολιαστικού θα αρχίσει γύρω στις 20 Ιανουαρίου.

Θα χρειαστεί λοιπόν να μπορεί να δικαιολογηθεί ένα καθεστώς εμβολιασμού για την πρόσβαση σε ψυχαγωγικές δραστηριότητες, εστιατόρια και μπαρ, εκθέσεις ή διαπεριφερειακά δημόσια μέσα μαζικής μεταφοράς. Ένα αρνητικό διαγνωστικό τεστ δεν θα αρκεί πλέον, παρά μόνο για την πρόσβαση σε δομές και υπηρεσίες υγείας.
Για τους άνω των 16

Διαβάστε επίσης
Σανγκάη: Χαλαρώνει το lockdown από 1η Ιουνίου

Το νέο πάσο θα εφαρμοστεί για τους 16 ετών και άνω, οι ανήλικοι ηλικίας από 12 έως 15 ετών υποβάλλονται στην υποχρέωση να παρουσιάζουν το ισχύον υγειονομικό πάσο.

Για το δωδέκατο αυτό υγειονομικό κείμενο μέσα σε δύο χρόνια, προβλεπόταν αρχικά μια εβδομάδα εξέτασης από τις δύο συνελεύσεις, για μια εφαρμογή στις 15 Ιανουαρίου. Ο χρόνος διπλασιάστηκε, μεταξύ αποτυχιών και αντιπαραθέσεων, με αποκορύφωμα τις δηλώσεις του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν, που ήταν αποφασισμένος να «τσαντίσει» τους ανεμβολίαστους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.