Γαλλία: Κατά έξι μέτρα ψήλωσε ο Πύργος του Αϊφελ (ΒΙΝΤΕΟ)

Έξι μέτρα ψηλότερος θα είναι από σήμερα ο Πύργος του Άιφελ κι αυτό γιατί τοποθετήθηκε στην κορυφή του μια νέα κεραία ψηφιακού ραδιοφώνου.

Εικόνες που μεταδόθηκαν απευθείας από τηλεοπτικά δίκτυα έδειξαν το ελικόπτερο που κατέβασε την κεραία στη βάση της στην κορυφή του πύργου στη Γαλλία, όπου εργάτες την στερέωσαν, ενώ όλη η επιχείρηση αυτή διήρκεσε λιγότερο από 10 λεπτά.

Ο Πύργος του Άιφελ χρησιμοποιείται για μεταδόσεις εδώ και περισσότερα από 100 χρόνια και το ύψος της κορυφής του έχει αλλάξει πολλές φορές, με τις αντικαταστάσεις κεραιών που είχαν παλιώσει.

Πιο αναλυτικά, το ύψος του Πύργου του Άιφελ, που κατασκευάστηκε από τον Γουσταύο Άιφελ στα τέλη του 19ου αιώνα, ανέρχεται πλέον σε 330 μέτρα μετά την αερομεταφορά με ελικόπτερο και την τοποθέτηση στην κορυφή του μιας κεραίας DAB+ (ψηφιακού ήχου).

Όταν κατασκευαζόταν, ο Πύργος του Άιφελ είχε ξεπεράσει το Μνημείο του Ουάσινγκτον και είχε γίνει η ψηλότερη κατασκευή που είχε φτιάξει ο άνθρωπος στον κόσμο, έναν τίτλο που κατείχε επί τέσσερις δεκαετίες, μέχρι την ολοκλήρωση του Κτιρίου Κράισλερ στην πόλη της Νέας Υόρκης το 1929.

Πηγή: protothema.gr

Διαβάστε επίσης  Γαλλία: Ζευγάρι απόλαυσε το ποτό του ανενόχλητο από τις φωτιές των διαδηλώσεων