Γαλλία: Ζευγάρι απόλαυσε το ποτό του ανενόχλητο από τις φωτιές των διαδηλώσεων

Γαλλία φωτιές διαδηλώσεις ζευγάρι

Η επιτομή του “παριζιάνικου” attitude

Αρκετές είναι οι φορές τελευταία που η Γαλλία γίνεται viral στα social media εξαιτίας των διαδηλώσεων που πραγματοποιούνται.

Αυτή τη φορά, τον γύρο του διαδικτύου κάνει ένα βίντεο με ένα ζευγάρι και την… αντίδραση του (ή όχι) στις φλόγες και τον καπνό που υπάρχε πίσω του.

@maximedaviau33

Apéro au Bistrot Français ! 🇫🇷🥂✨ #france #apero #feu #fire #wine #vin #terrasse #colere #manifestation #retraite #guerre #french #cafe #bar #war #bordeaux

♬ son original – maximedaviau

Το βίντεο, το οποίο καταγράφηκε από περαστικό, δείχνει ένα ζευγάρι να κάθεται σε ένα μαγαζί, σαν να βρισκόταν σε μια χαλαρή κυριακάτικη απογευματινή βόλτα. Εν τω μεταξύ, στο βάθος φαίνεται μια πυρκαγιά να μαίνεται και να καίει κτίρια και αυτοκίνητα, ενώ πυκνός καπνός υψώνεται στον ουρανό.

Η αντίδραση του ζευγαριού στον φλεγόμενο δρόμο είναι αυτή που τους έχει κερδίσει τον τίτλο του «πιο παριζιάνικου πράγματος που είδατε ποτέ». Δεν φαίνεται να ενοχλούνται από το χάος και την καταστροφή γύρω τους. Αντιθέτως, δείχνουν σχεδόν βαριεστημένοι, σαν να πρόκειται για άλλη μια συνηθισμένη σκηνή στην πόλη.

Δείτε επίσης: Viral οι Γάλλοι που απολαμβάνουν το γεύμα τους με… φόντο τις φωτιές από τις ταραχές

Το βίντεο έχει προκαλέσει ανάμεικτες αντιδράσεις στο διαδίκτυο, με ορισμένους να βρίσκουν την αντίδραση του ζευγαριού διασκεδαστική, ενώ άλλοι τη θεωρούν αναίσθητη και ασεβή απέναντι στη σοβαρότητα της κατάστασης. Ωστόσο, η αδιάφορη στάση του ζευγαριού θα μπορούσε επίσης να θεωρηθεί ως αντανάκλαση του παριζιάνικου πνεύματος, μιας πόλης που έχει δει αιώνες πολιτικών και κοινωνικών αναταραχών, αλλά παραμένει ακλόνητη στην πολιτιστική της ταυτότητα.

Πολλοί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν επαινέσει την ανθεκτικότητα του ζευγαριού, ενώ κάποιοι τους έχουν χαρακτηρίσει ακόμη και ως την «ενσάρκωση του παριζιάνικου σικ». Ωστόσο, άλλοι τους έχουν επικρίνει για την προφανή απάθειά τους.

Διαβάστε επίσης  Σέρρες: Λεωφορείο γεμάτο με επιβάτες τυλίχτηκε στις φλόγες