Γαλλικά ΜΜΕ για Μακρόν: «Δεν είναι στα καλύτερα του, είναι μπλοκαρισμένος»

Μακρόν

Υπάρχουν φόβοι πως έχει κατάθλιψη

Εξαντλημένος φαίνεται πως είναι ο Εμανουέλ Μακρόν, μετά τις μάχες που έδωσε τόσο για την προεδρία της Γαλλίας όσο και για την επικράτηση στις βουλευτικές εκλογές.

Πιο συγκεκριμένα, η εφημερίδα Le Monde γράφει ότι ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, δεν είναι και στα καλύτερά του το τελευταίο διάστημα και υπάρχουν φόβοι ότι έχει κατάθλιψη, αφού οι φίλοι του τον περιγράφουν ως «ζαλισμένο», «μπλοκαρισμένο» και «απόντα». Ο ίδιος, βέβαια, δηλώνει ότι «είμαστε όλοι κουρασμένοι» μετά την προεκλογική εκστρατεία του.

Από τη μεριά της, η αριστερή εφημερίδα της χώρας, L’Obs, χρησιμοποίησε το αγαπημένο ψευδώνυμο του Μακρόν για να δημοσιεύσει ότι «ο Δίας γονάτισε». Στο ίδιο μήκος κύματος και η Le Point, που σημειώνει ότι ο Γάλλος πρόεδρος έχει πληγεί από «μετεκλογική κατάθλιψη» και έχει χάσει την «ενέργεια, το θάρρος και τη διαύγειά του».

Να ηγηθεί μιας διχασμένης χώρας

Ο Εμανουέλ Μακρόν επανεξελέγη πρόεδρος της Γαλλίας τον περασμένο Απρίλιο, νικώντας την ακροδεξιά Μαρί Λε Πεν, όμως καλείται να ηγηθεί μιας χώρας που παρουσιάζεται ολοένα και πιο διχασμένη.

Διαβάστε επίσης
Κορυφαίος επιστήμονας παρουσίασε φωτογραφία από σαλάμι ως εικόνα μακρινού άστρου

Μάλιστα, είδε τα ποσοστά του κόμματός του να πέφτουν, με πολλούς από τους ψηφοφόρους του να στρέφονται τόσο προς το ακροδεξιό κόμμα της Λε Πεν όσο και προς την αριστερή συμμαχία Nupes, στερώντας την πλειοψηφία που απολάμβανε την τελευταία 5ετία.

«Είχα την εντύπωση ότι δεν ήξερε πού ήθελε να πάει» θα δηλώσει η Μαρίν Λε Πεν για τον Εμανουέλ Μακρόν, σύμφωνα με τους Times.

Παράλληλα, ένας υπουργός του δηλώνει στη Le Monde ότι ο Μακρόν «δυσκολεύεται να προσδιορίσει ποια θα είναι η νέα περιπέτεια» και πως «η αναποφασιστικότητα του Μακρόν έχει γίνει παροιμιώδης».