Γερμανία: Αλλάζει ο τρόπος μαγειρέματος στις τηγανητές πατάτες, λόγω έλλειψης ελαιολάδου

Τι βάζουν πλέον McDonalds και εταιρείες κέτερινγκ

Η έλλειψη ηλιελαίου επηρεάζει άμεσα την γαστρονομία σε όλα τα επίπεδα. Και στην Γερμανία, το φαινόμενο αυτό παίρνει διαστάσεις.

Λόγω έλλειψης ηλιέλαιου, τα κέτερινγκ, αλλά και τα McDonald’s στη Γερμανία, άλλαξαν τον τρόπο παρασκευής τηγανιτής πατάτας.

Η McDonald’s αποφάσισε να αλλάξει το μείγμα των ελαίων που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή τηγανιτών πατατών, δηλαδή να μειώσει το μερίδιο του ηλιέλαιου.

«Για την παρασκευή τηγανιτών πατατών χρησιμοποιούμε ένα μείγμα λαδιού, το οποίο αποτελείται από ηλιέλαιο, αλλά και κραμβέλαιο. Ταυτόχρονα, το ηλιέλαιο αποτελεί μόνο ένα μικρό μέρος», εξηγούν στα McDonald’s στο Μόναχο, αναφέρει το Tanjug.

Λόγω της τρέχουσας περιορισμένης διαθεσιμότητας ηλιέλαιου, το μερίδιό του στο μείγμα λαδιών για την παρασκευή τηγανιτών πατατών μειώνεται προσωρινά περαιτέρω, είπε η εταιρεία, σημειώνοντας ότι οι πελάτες θα συνεχίσουν να λαμβάνουν τηγανητές πατάτες στην καλύτερη ποιότητα.

Διαβάστε επίσης  Με περισσότερους από 100 εκθέτες η Γερμανία ως Τιμώμενη Χώρα στην 88η ΔΕΘ

Ο πόλεμος στην Ουκρανία προκάλεσε έλλειψη ηλιέλαιου στη Γερμανία, καθώς η Ουκρανία ήταν ο μεγαλύτερος εξαγωγέας αυτού του τύπου λαδιού στη Γερμανία.

«Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με δραστική αύξηση της τιμής του βρώσιμου λαδιού. Γι’ αυτό είναι κατανοητό ότι τα catering θα αλλάξουν τις συνταγές τους», είναι πεπεισμένος ο Thomas Geppert, επαρχιακός διευθυντής της ένωσης ξενοδοχείων και εστιατορίων Dehoga στο Μόναχο.

Το 95% των μελών του «Dehoga» λένε ότι έχουν προβλήματα με τις παραδόσεις βρώσιμων ελαίων και ήδη υπάρχουν προβλήματα με το αλεύρι.

Στα σούπερ μάρκετ, το ηλιέλαιο έχει ξεπουληθεί πολύ γρήγορα εδώ και εβδομάδες.

Πηγή: ertnews.gr