Γερμανία: Απεργία αύριο (27/3) στα αεροδρόμια – “Φρένο” στις μεταφορές

ΗΠΑ Ελλάδα ταξίδια Ελληνες Eurowings Ελλάδα Γερμανία πτήσεις καραντίνα Σένγκεν κορονοϊός

Κινητοποιήσεις για καλύτερους μισθούς

Την Δευτέρα 27 Μαρτίου αναμένεται να… παραλύσουν οι μεταφορές στην Γερμανία, ίσως στην μεγαλύτερη απεργία που έχει γίνει στην χώρα τα τελευταία χρόνια.

Ζήτημα επιβίωσης θέτουν οι εργαζόμενοι του κλάδου, διεκδικώντας αύξηση μισθών εν μέσω ακρίβειας. Μάλιστα, η απεργία στη Γερμανία άρχισε ήδη από την Κυριακή, 26 Μαρτίου, στο αεροδρόμιο του Μονάχου, όπου καταγράφονται πολλές ακυρώσεις πτήσεων. Ο διαχειριστής των γερμανικών σιδηροδρομικών συγκοινωνιών, η Deutsche Bahn, αποδοκίμασε τις κινητοποιήσεις και κάλεσε τους εργαζόμενους να επιστρέψουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Ο επικεφαλής του γερμανικού συνδικάτου δηλώνει ότι η μαζική απεργία που έχει κηρυχθεί στον τομέα των μεταφορών με αίτημα την αύξηση των μισθών εν μέσω υψηλού πληθωρισμού αποτελεί «ζήτημα επιβίωσης».

Η απεργία, η μεγαλύτερη στη Γερμανία εδώ και δεκαετίες, αναμένεται να πλήξει σημαντικά τις σιδηροδρομικές συγκοινωνίες και τις αερομεταφορές στην μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης.

Η απεργία θα ξεκινήσει αμέσως μετά τα μεσάνυχτα και θα πλήξει τις μεταφορές ολόκληρη τη Δευτέρα, 27 Μαρτίου.

Διαβάστε επίσης  Γερμανία: Εγκεφαλικά νεκρός 15χρονος μετά από καυγά σε ποδοσφαιρικό αγώνα

Το συνδικάτο Verdi εκπροσωπεί περί τα 2,5 εκατομμύρια εργαζόμενους στον δημόσιο τομέα, περιλαμβανομένων των εργαζομένων στον τομέα των μεταφορών και τα αεροδρόμια. Το συνδικάτο EVG εκπροσωπεί περί τους 230.000 εργαζόμενους στην Deutsche Bahn και στις εταιρείες των λεωφορείων.

Το συνδικάτο Verdi ζητά αύξηση των μισθών κατά 10,5%, που μεταφράζεται σε τουλάχιστον 500 ευρώ επιπλέον μηνιαίως, και η EVG ζητά αύξηση 12%, που μεταφράζεται σε τουλάχιστον 650 ευρώ επιπλέον τον μήνα.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ