Γερμανία: Επί ποδός χιλιάδες αστυνομικοί για την Πρωτομαγιά στο Βερολίνο

Ελαχιστοποιούνται οι ελπίδες για άρση του lockdownΒερολίνο κορονοϊός

Αναμένεται ογκώδης διαδήλωση

Γερμανία: Πάνω από 5.000 αστυνομικοί θα αναπτυχθούν μόνο στο Βερολίνο ενόψει των εκδηλώσεων για την Πρωτομαγιά, δήλωσε χθες Πέμπτη εκπρόσωπος της αστυνομίας στο Γερμανικό Πρακτορείο, καθώς οι αρχές προετοιμάζονται για πιθανά επεισόδια καθώς έχουν αναγγελθεί πορείες οργανώσεων της αριστεράς αλλά και της άκρας δεξιάς.

Γερμανία: Η αστυνομία εκτιμά ότι περίπου 10.000 άνθρωποι θα συμμετάσχουν στην πορεία στην οποία έχουν καλέσει οργανώσεις της αριστεράς, από τις 18:00 (τοπική ώρα· 19:00 ώρα Ελλάδας) αύριο Σάββατο.

Την πρόκληση για τις δυνάμεις επιβολής της τάξης μεγεθύνει η απαγόρευση της νυχτερινής κυκλοφορίας, αλλά και μια διαδήλωση της οργάνωσης Querdenken («Παράλληλη σκέψη»), που δημιούργησαν αρνητές του νέου κορονοϊού και αμφισβητίες των κυβερνητικών χειρισμών για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Τίλο Κάμπλιτς σημείωσε πως ο αριθμός των αστυνομικών που θα αναπτυχθούν στη γερμανική πρωτεύουσα ίσως αναπροσαρμοστεί το Σάββατο και πιθανόν θα χρειαστεί μεταφερθούν δυνάμεις από άλλες περιοχές της χώρας στο Βερολίνο, μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Διαβάστε επίσης
Γερμανία: Ο Σολτς υποστηρίζει τον υποχρεωτικό εμβολιασμό κατά του κορονοϊού

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *