Γερμανία: Η 13χρονη που δολοφόνησε την Luise χόρευε στο TikTok λίγο μετά την εύρεση της σορού

Γερμανία Αγία Πετρούπολη Σουηδία

Δεν θα δικαστούν λόγω ηλικίας οι δράστιδες

Το φως της δημοσιότητας βλέπει ένα παλιό βίντεο που ανάρτησε στο TikTok η 13χρονη συμμαθήτρια της 12χρονης Luise, που κατηγορείται για τη δολοφονία της.

Η 12χρονη Λουίζε βρέθηκε μαχαιρωμένη πολλές φορές σε απομονωμένη δασική περιοχή σε ένα έγκλημα που έχει συγκλονίσει τη Γερμανία, ιδίως όταν αποκαλύφθηκε ότι οι δράστες ήταν συνομήλικοί της. Πρόκειται για δύο κορίτσια, ηλικίας 12 και 13 ετών που, ενώ αρχικά είχαν αρνηθεί οποιαδήποτε ανάμειξη, τελικά ομολόγησαν όταν η αστυνομία διαπίστωσε αντιφάσεις στις ιστορίες τους.

Το βίντεο -το οποίο έχει αναδημοσιευτεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης χιλιάδες φορές- δείχνει τη Luise και το 13χρονο κορίτσι με αναψυκτικά και φορώντας μάσκες λόγων των περιοριστικών μέτρων εξαιτίας του κορονοϊού, όταν γυρίστηκε. Σύμφωνα με την Daily Mail και τα τρία κορίτσια ήταν στην ίδια τάξη στο γυμνάσιο Esther Bejarano στο Freudenberg κοντά στην Κολωνία.

Σοκαριστικό είναι το γεγονός πως η 13χρονη είχε αναρτήσει ένα βίντεο στο TikTok στο οποίο χόρευε λίγες μόλις ώρες μετά την εύρεση του πτώματος της 12χρονης Λουίζε στις 12 Μαρτίου – μια ημέρα αφότου δηλώθηκε η εξαφάνισή της από τους γονείς της.

Λόγω της ηλικίας των εμπλεκομένων, η αστυνομία και οι εισαγγελείς έχουν δώσει ελάχιστες λεπτομέρειες στη δημοσιότητα και τα πιθανά κίνητρα που κυκλοφορούν περιλαμβάνουν μια διαφωνία στο TikTok, αντιπαλότητα για ένα αγόρι ή εκδίκηση καθώς η Luise ισχυρίστηκε ότι δεχόταν bullying στο σχολείο.

Διαβάστε επίσης  Αρης – ΠΑΟΚ: Πέντε συλλήψεις πριν και μετά τον αγώνα

Και οι δύο ύποπτες και οι οικογένειές τους έχουν μετεγκατασταθεί από τις Αρχές και δεν θα δικαστούν, καθώς είναι κάτω από την ηλικία ποινικής ευθύνης στη Γερμανία (τα 14 έτη).

Ο πατέρας της 12χρονης εργάζεται σε τοπική τράπεζα και είναι ταμίας της μπάντας του χωριού. Η οικογένεια ζει σε ένα διώροφο σπίτι στα περίχωρα του Freudenberg, και εκεί είχε περάσει η Luise τη νύχτα πριν δολοφονηθεί. Η 12χρονη έμενε εκεί με τους γονείς της, τον παππού της και τα δύο αδέρφια της, και οι γείτονες έχουν σοκαριστεί από τα γεγονότα. Ένας άνδρας, ο οποίος διατηρεί ένα κοντινό καφέ, δήλωσε στην Daily Mail: «Βλέπαμε το κορίτσι σχεδόν κάθε μέρα. Ήταν σαν κάθε άλλο κορίτσι της ηλικίας της, γλυκιά και αθώα, ή έτσι νομίζαμε. Ερχόταν στην καφετέρια τακτικά γιατί έπαιρνε φαγητό για εκείνη και τον παππού της, καθώς οι γονείς της δούλευαν».

Το άλλο κορίτσι, 13 ετών, ζούσε με τους γονείς της λίγα λεπτά μακριά με το αυτοκίνητο. Ο πατέρας της λέγεται ότι είναι πυροσβέστης και πιστεύεται ότι συμμετείχε στην αναζήτηση της Λουίζε μετά την εξαφάνισή της στις 11 Μαρτίου.

Παρόλο που κανένα από τα κορίτσια δεν αντιμετωπίζει ποινική δίωξη, προέκυψε ότι θα μπορούσαν να αναγκαστούν να καταβάλουν αποζημίωση στην οικογένεια της Λουίζε. Οι αποζημιώσεις θα καθοριστούν σε αστικό δικαστήριο και θα πρέπει να αρχίσει η αποπληρωμή τους μόλις βρουν δουλειά, ενώ θα μπορούσε να κρατήσει έως και 30 χρόνια μέχρι την εξόφλησή του.