Γερμανία: Μεγάλη αύξηση των πωλήσεων ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Γερμανία: Οι πωλήσεις των καινούργιων αυτοκινήτων αρχίζουν να ανακάμπτουν στη Γερμανία και αυτό είναι ένα προμήνυμα ότι το επόμενο χρονικό διάστημα θα είναι πολύ καλύτερο από τα τρία πρώτα τρίμηνα του έτους.

Ειδικά τώρα που η βιομηχανική παραγωγή στην Γερμανία αυξήθηκε σε αρκετά μεγάλο βαθμό, υπάρχει διάχυτη η αισιοδοξία ότι θα υπάρξει μέσα στο επόμενο χρόνο επιστροφή στα επίπεδα παραγωγής που προηγήθηκαν της πανδημίας.

Οπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε κατά 1,2% το μήνα, καταγράφοντας την τρίτη διαδοχική αύξηση μετά την πτώση που σημειώθηκε στην πανδημία και το κλείσιμο των εργοστασίων, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε σήμερα η γερμανική στατιστική υπηρεσία.

Ο τομέας της αυτοκινητοβιομηχανίας δείχνει ότι υπάρχει στροφή στα ηλεκτρικά οχήματα, καθώς οι εταιρείες βλέπουν κατακόρυφη άνοδο σχεδόν κατά 7% από μήνα σε μήνα. Είναι τα αυτοκίνητα που θα δώσουν τον τόνο και αυτός είναι ο λόγος που όλες οι αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν στρέψει πάνω σε αυτό τον τομέα την προσοχή τους. Τα στοιχεία αυτά γίνονται ακόμη σημαντικότερα αν σκεφτεί κανείς ότι μιλάμε για τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία που αποτελεί την «ατμομηχανή» του κλάδου και το βαρόμετρο του τι θα ακολουθήσει στη συνέχεια στην Ευρώπη.

Διαβάστε επίσης
Κορονοϊός: Σοκ στη Γερμανία με 203.136 κρούσματα σε 24 ώρες

Η γερμανική οικονομία δείχνει ότι έχει ξεπεράσει την πανδημία σε καλύτερο βαθμό από ό,τι άλλες ευρωπαϊκές χώρες, ενώ η κυβέρνηση έχει θέσει σε εφαρμογή ένα τεράστιο πακέτο τόνωσης της αγοράς και στροφής των καταναλωτών στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Οι εταιρείες αναμένουν ότι η παραγωγή θα αυξηθεί ελαφρά τους επόμενους μήνες, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε σήμερα από το οικονομικό ινστιτούτο «Ifo».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *