Γερμανία: “Τέλος” το ζεστό νερό στα δημόσια κτήρια στο Ανόβερο

πως κολλάς μετά το ντους βακτήρια από την πετσέτα

Εξαιτίας της κρίσης του ρωσικού φυσικού αερίου

“Τέλος” στο ζεστό νερό σε όλα τα δημόσια κτήρια του ανακοίνωσε ο δήμος του Ανόβερο στη Γερμανία, εξαιτίας της κρίσης με το ρωσικό φυσικό αέριο.

Είναι η πρώτη μεγάλη πόλη της Γερμανίας που σταματά το ζεστό νερό, σε συνέχεια της δραματικής μείωσης της προμήθειας φυσικού αερίου από τη Ρωσία.

Έτσι, επιχειρώντας να εξοικονομήσει ενέργεια, η πόλη στα βόρεια της χώρας αποφάσισε πως δε θα διατίθεται πλέον ζεστό το νερό για το πλύσιμο των χεριών ή ζεστού ντους στις περιπτώσεις πισινών και δημόσιων γυμναστηρίων.

Επιπλέον, για να εξοικονομηθεί ενέργεια σταματά η λειτουργία των συντριβανιών της πόλης, αλλά και η φωταγώγηση μεγάλων κτηρίων, όπως μουσείων και του δημαρχείου.

Στόχος είναι η μείωση της ενέργειας της πόλης κατά 15%, λέει σχετικά ο δήμαρχος Μπελίτ Ονάι.

Διαβάστε επίσης  Γερμανία: Η 13χρονη που δολοφόνησε την Luise χόρευε στο TikTok λίγο μετά την εύρεση της σορού

Υπενθυμίζεται ότι, τη Δευτέρα, ο ρωσικός κολοσσός της ενέργειας Gazprom ανακοίνωσε πως μείωσε την προμήθεια αερίου στη Γερμανία μέσω του αγωγού Nord Stream 1 από το 40% στο 20% της δυναμικότητάς του.

Σημειώνεται δε, ότι η Γερμανική κυβέρνηση έχει ενημερώσει τους πολίτες πως αναμένονται σαρωτικά μέτρα μείωσης του φυσικού αερίου και επιπλέον χρεώσεις στους λογαριασμούς ενέργειας.

Πηγή: ertnews.gr