Γιατί η Γερμανία αναβαθμίζει τα καταφύγια της

Γερμανία καταφύγια

Τι ανακοίνωσε η Υπουργός Εσωτερικών Νάνσι Φέζερ

Η υπουργός Εσωτερικών στη Γερμανία ανακοίνωσε πως αναβαθμίζονται στη χώρα τα καταφύγια και οι δημόσιες υπόγειες υποδομές της, μεσούντος του πολέμου στην Ουκρανία.

Η κυβέρνηση θα βελτιώσει το σύστημα δημόσιων καταφυγίων, ενώ θα αξιοποιήσει και άλλες δομές κρίσεων, αποκάλυψε η Νάνσι Φέζερ.

«Αυτή τη στιγμή υπάρχουν στη Γερμανία 599 δημόσια καταφύγια. Θα ελέγξουμε αν μπορούμε να αναβαθμίσουμε τα περισσότερα από αυτά τα συστήματα» ανέφερε η ίδια στη Welt am Sonntag.

Πρόσθεσε δε, πως δόθηκε εντολή στους δημοσίους υπαλλήλους να επεξεργαστούν νέα σχέδια για την ενίσχυση των υπόγειων πάρκινγκ, σιδηροδρομικούς σταθμούς και υπόγεια που θα λειτουργήσουν, σε περίπτωσης ανάγκης, ως πιθανά καταφύγια.

Διαβάστε επίσης
Νυρεμβέργη: Μαθητές και εκπαιδευτικοί τίμησαν την μνήμη Αλκη Καμπανού (ΦΩΤΟ)

Επιπλέον, δόθηκαν 88 εκατομμύρια ευρώ στα ομοσπονδιακά κρατίδια για την εγκατάσταση νέων συστημάτων σειρήνων.

Η Φέζερ γνωστοποίησε πως θα βελτιωθούν και θα αποθηκευτούν σε όλα τα μεγάλα πληθυσμιακά κέντρα έκτακτες προμήθειες ιατρικού εξοπλισμού, προστατευτικού ρουχισμού, μασκών και φαρμάκων.

Ωστόσο, προειδοποίησε πως υπολείπονται πολλά να γίνουν: «Όσον αφορά την πανεθνική κάλυψη, δεν είμαστε καν κοντά».

Η προληπτική αυτή ενέργεια έρχεται μετά την ιστορική έκκληση του καγκελαρίου, Όλαφ Σολτς, για αύξηση των αμυντικών δαπανών και ενίσχυση του γερμανικού στρατού.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ