Η απάντηση Ράμα σε Μπελέρη: “Δεν ήρθα για να προκαλέσω, αλλά για να συναντήσω τον λαό μου”

Έντι Ράμα επίσκεψη στην Αθήνα

Υπό τους ήχους του αλβανικού ύμνου μπήκε στην αίθουσα στο Κλειστό Γαλατσίου ο Έντι Ράμα, ο οποίος βρίσκεται στην Αθήνα για την προεκλογική φιέστα ένα χρόνο μετά τη σύλληψη του Φρέντι Μπελέρη.

Γεμάτη είναι η αίθουσα για την προεκλογική φιέστα του Αλβανού πρωθυπουργού Έντι Ράμα, ο οποίος λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι της Κυριακής (12.05.24) έφτασε υπό ισχυρό αστυνομικό κλοιό στο Γαλάτσι για να δώσει την… πανηγυρική του ομιλία.

Δείτε επίσης: Μπελέρης για επίσκεψη Ράμα στην Αθήνα: “Θέλει να προκαλέσει την Ελλάδα και να κάμψει το ηθικό”

Ξεκινώντας, ο Έντι Ράμα απάντησε στο προειδοποιητικό μήνυμα του Φρέντι Μπελέρη ότι «ήρθε στην Ελλάδα για να προκαλέσει», λέγοντας χαρακτηριστικά: «δεν ήρθα για να προκαλέσω, ήρθα για να συναντήσω τον λαό μου».

Σημειώνεται ότι μέσα από τις φυλακές Φιέρι ο Φρέντι Μπελέρης έστειλε το εξής μήνυμα για τους πανηγυρικούς εορτασμούς: «Θέλει να προκαλέσει την Ελλάδα, να κάνει επίδειξη δύναμης στο εσωτερικό της Αλβανίας και να κάμψει το ηθικό των Ελλήνων της περιοχής. Δεν θα τα καταφέρει. Με την υπερηφάνεια και την αξιοπρέπεια του Ελληνισμού, δεν μπορεί να παίξει κανείς».

«Φρούριο» θυμίζει η Αθήνα για την επίσκεψη του Έντι Ράμα, ο οποίος έφτασε γύρω στις 9 το πρωί της Κυριακής στην πόλη (12.05.24) υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας. Το σχέδιο της ΕΛΑΣ προβλέπει επιστράτευση πάνω από 1000 αστυνομικών (ΔΙ.ΑΣ. ΜΑΤ, ΟΠΚΕ), drones που θα στέλνουν απευθείας εικόνα στην ΕΛΑΣ, εκπαιδευμένα σκυλιά που «χτενίζουν» την περιοχή, ενώ έχει ενισχυθεί και το δίκτυο πληροφοριών.

Η αντιπροσωπεία του Έντι Ράμα αποτελείται από 150 άτομα, στελέχη του υπουργικού συμβουλίου, βουλευτές, 50 δημοσιογράφους.

Ήδη από χθες, τουλάχιστον 2.000 άνθρωποι ταξίδευσαν από την Αλβανία προς την Ελλάδα για να δώσουν το παρών στην ομιλία του στο Γαλάτσι. Ο Ράμα αναμένεται να αποχωρήσει το απόγευμα για τα Τίρανα.

Σημειώθηκε δε ένα μικροεπεισόδιο μεταξύ των παρευρισκομένων, καθώς υπήρχαν 3-4 άτομα που ισχυρίζονταν ότι ο Έντι Ράμα προκαλεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη, με κάποιους να αντιδρούν, λέγοντας: «Μη βάζεις φωτιά σε δύο λαούς».

Πηγή: newsit.gr

Πηγή φωτό: ΕUROKINISSI