Η Λιβύη καλεί τον επιτετραμμένο να δώσει εξηγήσεις για τον Νίκο Δένδια

Δένδιας Μαριούπολη

Δηλώνει πως η στάση του ΥΠΕΞ είναι προσβολή για τον λαό και την κυβέρνηση

Στην αντεπίθεση πέρασε η Λιβύη, καλώντας τον Έλληνα επιτετραμμένο να δώσει εξηγήσεις σχετικά με την αποχώρηση του Νίκου Δένδια από το κράτος μετά το διπλωματικό επεισόδιο.

Όπως είπε στο «Anadolu» ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης της Εθνικής Ενότητας της Λιβύης, Mohammed Hammude ο επιτετραμμένος της Ελλάδας στην Τρίπολη κλήθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών (της Λιβύης) και ελήφθη η απόφαση να ανακαλέσει τον επιτετραμμένο της Λιβύης στην Αθήνα πίσω για διαβουλεύσεις.

Ο Hammude είπε ότι η στάση του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών αντιμετωπίστηκε με λύπη από την κυβέρνηση και ότι δεν θα ανακοινώσουν άλλα μέτρα.

«Η στάση του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών σήμερα αποτελεί προσβολή για τον λιβυκό λαό και την κυβέρνηση». Ο Hammude πρόσθεσε ότι το αεροπλάνο του Δένδια πήγε στη Βεγγάζη.

Διαβάστε επίσης: Η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ για το διπλωματικό επεισόδιο στη Λιβύη

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα «Libya Review» το ΥΠΕΞ της Λιβύης εξέδωσε ανακοίνωση αναφέροντας πως ο «Νίκος Δένδιας έφτασε στην Τρίπολη αλλά αρνήθηκε να κατέβει από το αεροπλάνο και λίγο αργότερα αποφάσισε να αναχωρήσει. Η υπουργός Εξωτερικών Najla Al-Mangoush τον περίμενε για να τον υποδεχτεί». Πρόσθεσε δε ότι «καταδικάζουμε την πράξη αυτή και θα αναλάβουμε δράση».