ΗΠΑ: 62 οι επιβεβαιωμένοι νεκροί από τον φονικό τυφώνα Ιαν

Είναι από τους ισχυρότερους στην ιστορία της Αμερικής

Τους 62 έχουν φτάσει οι επιβεβαιωμένοι θάνατοι ανθρώπων εξαιτίας του τυφώνα Ίαν, που πλήττει τις ΗΠΑ εδώ και μια εβδομάδα.

Συνολικά οι αναφορές κάνουν λόγο για 77 νεκρούς από τον τυφώνα Ίαν, ωστόσο μέχρι στιγμής 62 είναι που έχουν επιβεβαιωθεί και επίσης από τις αρχές των ΗΠΑ.

Η επιτροπή των ιατροδικαστικών της Φλόριντα ανακοίνωσε χθες πως έχει επιβεβαιώσει 58 θανάτους εξαιτίας του ακραίου καιρικού φαινομένου, ενώ ο κυβερνήτης της Βόρειας Καρολίνα δήλωσε προχθές Σάββατο ότι τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας του κυκλώνα.

Από τους ισχυρότερους τυφώνες στην ιστορία των ΗΠΑ

Ο Ίαν, ο οποίος συγκαταλέγεται στους ισχυρότερους κυκλώνες που έχουν πλήξει ποτέ τις ΗΠΑ, έσβησε από τον χάρτη ολόκληρες συνοικίες, κατέστρεψε γραμμές του δικτύου διανομής ηλεκτρισμού και γέφυρες καθώς σάρωνε τις νοτιοδυτικές ακτές της Φλόριντας από την Τετάρτη.

Διαβάστε επίσης
Θεσσαλονίκη: Στο ΣΕΥΥΠ τα αντίγραφα της δικογραφίας για τον θάνατο του Πάρη (BINTEO)

Οι ισχυροί άνεμοι και οι καταρρακτώδεις βροχές που προκάλεσαν πλημμύρες έπληξαν τομείς στα ενδότερα της πολιτείας. Ομάδες έρευνας και διάσωσης συνεχίζουν να ψάχνουν θύματα.

Μετά το καταστροφικό πέρασμά του από τη Φλόριντα ο Ίαν κατευθύνθηκε προς τον Ατλαντικό, όμως έκανε αναστροφή και έπληξε τη Νότια Καρολίνα έχοντας μετατραπεί ξανά σε κυκλώνα Κατηγορίας 1, ενώ προκάλεσε επίσης σφοδρές βροχοπτώσεις και στη Βόρεια Καρολίνα.

Η ακτοφυλακή ανακοίνωσε πως ανέστειλε τις έρευνες για τον εντοπισμό δεκαέξι μεταναστών που αγνοούνται μετά το ναυάγιο πλεούμενου που τους μετέφερε, εν μέσω του κυκλώνα, στο αρχιπέλαγος των Κιζ.

Δύο από τους επιβαίνοντες στο σκάφος ανασύρθηκαν νεκροί. Εννέα μπόρεσαν να σωθούν κολυμπώντας.