ΗΠΑ: Αγγιξε τους 49 βαθμούς η θερμοκρασία στην Καλιφόρνια

σαν σήμερα ΗΠΑ

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

ΗΠΑ: Θερμοκρασίες ρεκόρ «έψηναν» τη Νότια Καλιφόρνια την Κυριακή, με το θερμόμετρο να φτάνει τους 49 βαθμούς στην κομητεία του Λος Άντζελες και τον κυβερνήτη της Πολιτείας Γκάβιν Νιούσομ να κηρύσσει σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πέντε κομητείες (Φρέσνο, Μαντέρα, Μαριπόζα, Σαν Μπερναντίνο και Σαν Ντιέγκο) λόγω δασικών πυρκαγιών.

ΗΠΑ: Οι κομητείες αυτές κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μετά τη μεγάλη δασική φωτιά που ξέσπασε το βράδυ της Παρασκευής και γρήγορα κατέκαψε έκταση 182.100 στρεμμάτων. Στην περιοχή του Φρέσνο, που βρίσκεται στα κεντρικά της Καλιφόρνια, άτοικοι απομακρύνθηκαν από τις εστίες τους και δρόμοι έκλεισαν.

Διαβάστε επίσης
ΗΠΑ: Είπαν «όχι» σε μεταμόσχευση καρδιάς ασθενή επειδή δεν είχε εμβολιαστεί

Οκτώ άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και περίπου 3.000 κατασκευές έχουν καταστραφεί κατά τις τελευταίες τρεις εβδομάδες, από το ξέσπασμα δασικών πυρκαγιών σε ολόκληρη την πολιτεία.

Περισσότεροι από 200 άνθρωποι μεταφέρθηκαν με αεροπορικά μέσα σε πιο ασφαλείς περιοχές στη διάρκεια της νύχτας, καθώς μια δασική φωτιά απέκοψε το μοναδικό δρόμο στον Ταμιευτήρα Μάμουθ Πουλ στην Καλιφόρνια, που αποτελεί δημοφιλή περιοχή αναψυχής, στο Εθνικό Δάσος Σιέρα της Καλιφόρνιας, μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *