Απίστευτο: Επί επτά χρόνια προσποιούνταν ότι πάσχει από καρκίνο και έπαιρνε λεφτά

Αρτα αυτοκτονία Λαμία

“Έφαγε” πάνω από 100.000 από δωρεές

Σε πέντε έτη φυλάκισης καταδικάστηκε μια γυναίκα στις ΗΠΑ, η οποία προσποιούταν επί σειρά επτά ετών ότι πάσχει από καρκίνο για να κερδίζει χρήματα μέσα από δωρεές.

Μια γυναίκα με καταγωγή από την Καλιφόρνια των ΗΠΑ καταδικάστηκε σε πέντε χρόνια φυλάκισης, αφού ομολόγησε την ενοχή της για τη συγκέντρωση περισσότερων από 100.000 δολαρίων σε δωρεές για να βοηθήσει στην πληρωμή θεραπειών για καρκίνο, τις οποίες ούτε χρειαζόταν ούτε λάμβανε καθώς… δεν είχε καρκίνο.

Η Amanda Christine Riley, η οποία ζούσε τότε στο Σαν Χοσέ, καλείται επίσης να καταβάλει αποζημίωση σε όσους εξαπάτησε για τα χρήματά τους και θα τεθεί υπό επιτήρηση για τρία χρόνια μετά την αποφυλάκισή της.

Η Εισαγγελία των Ηνωμένων Πολιτειών της Βόρειας Περιφέρειας της Καλιφόρνιας είχε υποστηρίξει σε δικαστικά έγγραφα ότι η 37χρονη Riley άρχισε να ισχυρίζεται στο διαδίκτυο το 2012 ότι είχε λέμφωμα Hodgkin και ζητούσε δωρεές για να καλύψει τα φερόμενα ιατρικά της έξοδα.

Δημιούργησε μάλιστα μια παρουσία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στο Facebook, το Instagram, το Twitter, ακόμα και ένα site που κατέγραφε τη μάχη της με τον καρκίνο και ξύρισε το κεφάλι της για να συνεχίσει την απάτη, αναφέρει το γραφείο του εισαγγελέα.

Αλλά οι δωρεές – συνολικού ύψους 105.513 δολαρίων – κατατέθηκαν αντ’ αυτού σε προσωπικούς τραπεζικούς λογαριασμούς της και χρησιμοποιήθηκαν για την πληρωμή δαπανών διαβίωσης.

Το σχέδιό της ανακαλύφθηκε τελικά από την Υπηρεσία Εσωτερικών Προσόδων το 2019 και της απαγγέλθηκαν κατηγορίες τον Ιούλιο του 2020, για την οποία δήλωσε ένοχη τον περασμένο Οκτώβριο.

Σύμφωνα με τους ομοσπονδιακούς εισαγγελείς, η Riley άρχισε να καταγράφει την ψεύτικη ασθένειά της στο Facebook, το Instagram και το Twitter τον Οκτώβριο του 2012. Ξεκίνησε επίσης ένα ιστολόγιο, με τίτλο Lymphoma Can Suck It, σύμφωνα με τους ομοσπονδιακούς εισαγγελείς. Η Riley μοιραζόταν φωτογραφίες της με λεζάντες που ισχυρίζονταν ότι έπαιρνε φάρμακα για τον καρκίνο και λάμβανε θεραπεία.

Διαβάστε επίσης  Μπάιντεν για 25η Μαρτίου: «Η συμμαχία Ελλάδας και ΗΠΑ είναι ισχυρότερη από ποτέ»

Η περιγραφή ανέφερε ότι η Riley διαγνώστηκε αρχικά με καρκίνο τον Ιούνιο του 2012 και είχε μια σύντομη ύφεση τον επόμενο χρόνο, προτού το λέμφωμα επιστρέψει «με μανία» ως μεταστατικός καρκίνος σταδίου 4, απαιτώντας αρκετούς γύρους χημειοθεραπείας και ακτινοθεραπείας σε διάφορα νοσοκομεία της χώρας, συμπεριλαμβανομένου του νοσοκομείου Johns Hopkins.

Η Riley λάμβανε επίσης χρήματα από δωρητές μέσω επιταγών που κατατίθεντο στον προσωπικό της τραπεζικό λογαριασμό από τους φίλους της, την οικογένειά της και τα μέλη της εκκλησίας της.

Άλλες δωρεές προήλθαν από μια πρόκληση στο Facebook, έναν έρανο CrossFit, την πώληση χριστουγεννιάτικων στολιδιών, τη λαχειοφόρο αγορά παπλώματος, τον έρανο του Chili’s Grill & Bar, τις πωλήσεις ημερολογίων και τις δημοπρασίες στο eBay για διάφορα αντικείμενα, συμπεριλαμβανομένης μιας ηλεκτρικής κιθάρας με αυτόγραφο των αστέρων της κάντρι μουσικής John Michael Montgomery και LeAnn Rimes.

Έκτοτε αποκαλύφθηκε ότι η Riley είχε πείσει τα μέλη της οικογένειάς της ότι είχε καρκίνο και έφτασε στο σημείο να μηνύσει ένα άτομο που αμφισβήτησε τη διάγνωσή της. Αλλά στην πραγματικότητα, η Riley δεν είχε ποτέ λέμφωμα Hodgkin ή οποιοδήποτε άλλο είδος καρκίνου.

Τελικά δήλωσε ένοχη στις κατηγορίες – αναγνωρίζοντας ότι μεταξύ Σεπτεμβρίου 2012 και Ιανουαρίου 2019, συγκέντρωσε εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια ισχυριζόμενη ψευδώς ότι πάλευε με το λέμφωμα Hodgkin και ζητώντας δωρεές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Έκτοτε, έχασε τη δουλειά της ως διευθύντρια της Pac Point Christian Academy στο Gilroy, και η ίδια και ο σύζυγός της, Cory, μετακόμισαν με τους δύο γιους τους στο Τέξας.

Πηγή: newsbeast.gr