ΗΠΑ: Στο τραπέζι να στείλει μέχρι και 5000 στρατιώτες σε Βαλτική και Ανατολική Ευρώπη

ΗΠΑ Ρωσία twitter Ουάσιγκτον

“Μυρίζει” μπαρούτι η υπόθεση

Οι ΗΠΑ εξετάζουν το ενδεχόμενο να στείλουν μέχρι και 5000 στρατιώτες στις χώρες της Βαλτικής και της Ανατολικής Ευρώπης που είναι μέλη του ΝΑΤΟ, λόγω του κινδύνου μιας εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, μεταδίδουν τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

Η ανάπτυξη αυτή ενδέχεται να αφορά 1.000-5.000 στρατιώτες, πολεμικά σκάφη και μαχητικά αεροπλάνα, σύμφωνα με την εφημερίδα New York Times. Ο αριθμός των μονάδων μπορεί να αυξηθεί εάν επιδεινωθούν οι συνθήκες.

Σύμφωνα με το CNN, δεν έχουν ληφθεί ακόμη οριστικές αποφάσεις, αλλά το Πεντάγωνο βρίσκεται στη διαδικασία να κρίνει ποιες μονάδες θα μπορούσαν να αναπτυχθούν.

Αμερικανοί αξιωματούχοι, που μίλησαν ανώνυμα στα μέσα ενημέρωσης, ανέφεραν ότι οι ΗΠΑ είναι σε διαβουλεύσεις με τους εταίρους τους όσον αφορά αυτή τη μετακίνηση των στρατευμάτων και ότι εξετάζονται όλα τα πιθανά σενάρια.

Την Κυριακή, οι ΗΠΑ, η Βρετανία και η Αυστραλία ανακοίνωσαν ότι αποσύρουν ένα μέρος του διπλωματικού προσωπικού τους από τις πρεσβείες τους στο Κίεβο, γιατί μια «ρωσική εισβολή» θα μπορούσε να συμβεί «ανά πάσα στιγμή» και επειδή δεν υπήρξε πρόοδος στις διαπραγματεύσεις μεταξύ της Ρωσίας, των ΗΠΑ και της ΕΕ για την αποκλιμάκωση της κρίσης.

Διαβάστε επίσης  ΗΠΑ: Επική... τούμπα Μπάιντεν σε εκδήλωση (ΒΙΝΤΕΟ)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *