ΗΠΑ: Συναγερμός για το σπάνιο σύνδρομο που πλήττει παιδιά

ΠΟΥ Ολλανδία κορονοϊός κορονοϊό ΗΠΑ κορονοϊού

Κρούσματα σε 15 πολιτείες

Περίπου 15 πολιτείες ερευνούν κρούσματα του σπάνιου συνδρόμου που πλήττει μικρά παιδιά και πιστεύεται ότι συνδέεται με τον νέο κορονοϊό, ανακοίνωσε ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης, Άντριου Κουόμο.

Ο Κουόμο είπε ότι οι υπηρεσίες υγείας της Νέας Υόρκης ερευνούν 102 περιπτώσεις του συνδρόμου αυτού, από το οποίο έχουν χάσει τη ζωή τους τρία παιδιά.

Άλλες 14 Πολιτείες, μεταξύ των οποίων είναι η Καλιφόρνια και το Κονέκτικατ, έχουν αναφέρει κρούσματα.

Ταυτόχρονα, ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μπιλ ντε Μπλάζιο ζήτησε από τους γονείς να βρίσκονται σε επαγρύπνηση και άμεση επικοινωνία με τον παιδίατρο αν το παιδί τους εμφανίσει ύποπτα συμπτώματα.

Tα συμπτώματα της νόσου αυτής μοιάζουν με μια σπάνια πάθηση, τη νόσο Καβασάκι. Η σχέση με την Covid-19 δεν έχει διαπιστωθεί επίσημα, αλλά οι επιστήμονες την θεωρούν πιθανή.

Εξι χώρες ξεκίνησαν έρευνες για το σύνδρομο καβασάκι

Στο μεταξύ, έξι χώρες ξεκίνησαν κοινή έρευνα για την έξαρση ασθένειας καβασάκι.

Διαβάστε επίσης
ΗΠΑ: Αυξήθηκε στο 40% η δημοτικότητα του Τζο Μπάιντεν

Αν και η νόσος παρουσιάζονταν πολύ σπάνια, τους τελευταίους μήνες υπάρχει μεγάλη έξαρση στις ΗΠΑ αλλά και σε όλη την Ευρώπη και ειδικά στις χώρες που παρουσίασαν πολλά κρούσματα από τον κορονοϊό.

Στην αρχή της πανδημίας, οι ερευνητές και οι ειδικοί λοιμωδών νοσημάτων ανέφεραν ότι ο ιός φαίνεται να μην προσβάλλει τα παιδιά, με το μεγαλύτερο πλήγμα να το δέχονται οι ηλικιωμένοι και τα άτομα με υποκείμενα νοσήματα. Έκτοτε, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα παιδιά μπορεί να νοσήσουν, ακόμη κι αν δεν έχουν υποκείμενα νοσήματα που τείνουν να εντείνουν τα συμπτώματα.

Τα περισσότερα παιδιά που εμφάνισαν το φλεγμονώδες που παραπέμπει στη νόσο καβασάκι είναι ηλικίας 5 έως 9 ετών.

Το σύνδρομο μπορεί να προκαλέσει στα παιδιά εκτός από υψηλό πυρετό, οίδημα των αιμοφόρων αγγείων, εξάνθημα, πόνο στο στομάχι και εμετούς.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.