Ιράν: Eισβολή της αστυνομίας σε πανεπιστήμιο στην Τεχεράνη – Δεκάδες τραυματίες (ΒΙΝΤΕΟ)

Ιράν

Συνεχίζονται οι διαδηλώσεις

Oι ιρανικές δυνάμεις ασφαλείας εισέβαλαν σε ένα από τα μεγαλύτερα πανεπιστήμια της Τεχεράνης για να διαλύσουν τη συγκέντρωση των φοιτητών και φοιτητριών κατά του καθεστώτος και της μαντίλας, σύμβολο της καταπίεσης.

Σε υπόγειο πάρκινγκ, η αστυνομία εγκλώβισε δεκάδες διαδηλωτές, άνδρες και γυναίκες, και ακολούθησε όργιο βίας με πολλά θύματα και δεκάδες συλλήψεις, λένε αντικαθεστωτικοί στο Ιράν.

«Όργιο» καταστολής

Μετά από δύο εβδομάδες διαδηλώσεων και αιματηρής καταστολής, ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, απέδωσε τιμές τους αστυνομικούς που σκοτώθηκαν ενώ ισχυρίστηκε ότι ράγισε και η δική του καρδιά από τον θάνατο της νεαρής Μαχσά Αμινί στα χέρια της θρησκευτικής αστυνομίας.

Ο θάνατος της 22χρονης κοπέλας πυροδότησε τις διαδηλώσεις, όμως ο Χαμενεΐ έκανε λόγο για ξένους συνωμότες και προδότες.

«Τονίζω ότι αυτές οι ταραχές είναι συνωμοσίες που σχεδιάστηκαν από τις ΗΠΑ και το κατοχικό σιωνιστικό καθεστώς. Τις οργάνωσαν οι μισθοφόροι τους και ορισμένοι Ιρανοί προδότες από το εξωτερικό που τους βοηθούν».

Διαβάστε επίσης
Ιράν: Τρεις νεκροί και πάνω από 300 τραυματίες από τον σεισμό των 5,9 Ρίχτερ

Σε καινούργια βίντεο που αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο αναφέρονται διαδηλώσεις και σε άλλες πόλεις του Ιράν.

Αντικαθεστωτικοί λένε ότι οι νεκροί είναι περισσότεροι από 130 και χιλιάδες οι τραυματίες. Το καθεστώς λέει ότι οι νεκροί είναι 41, ανάμεσά τους μέλη των δυνάμεων ασφαλείας.

Πηγή: megatv.com