Ιράν: Τουλάχιστον 22 νεκροί από τις φονικές πλημμύρες

Τον θάνατο τουλάχιστον 22 ανθρώπων έχουν προκαλέσει οι πλημμύρες στο νότιο Ιράν, ενώ ένας άνθρωπος φέρεται ως αγνοούμενος μετά τις κατακλυσμιαίες βροχές σε αυτή την άνυδρη σε μεγάλο βαθμό χώρα, μεταδίδουν κρατικά μέσα ενημέρωσης.

“Ο αριθμός των νεκρών ανήλθε σε 22 μετά τον εντοπισμό και άλλων σορών” που είχαν χαθεί στις πλημμύρες, οι οποίες έπληξαν πόλεις της περιοχής Εσταμπάν και στα περίχωρα της, ανακοίνωσε ο επικεφαλής της τοπικής οργάνωσης διάσωσης, ο Τζαβάντ Μοραντιάν, τον οποίο επικαλείται το ειδησεογραφικό πρακτορείο Mehr.

“Πολλοί αυτόχθονες και επισκέπτες είχαν πάει στην όχθη του ποταμού όταν παγιδεύτηκαν από την άνοδο της στάθμης του νερού” την Παρασκευή αργά το απόγευμα, δήλωσε από την πλευρά του ο Γιούσεφ Καργκάρ, κυβερνήτης της πόλης Εσταμπάν, στην επαρχία Φαρς, τον οποίο επικαλείται το Irna. Βίντεο που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν αυτοκίνητα να έχουν πέσει μέσα στον ποταμό Ρονμπάλ και να έχουν ξεβραστεί πιο μακριά.

Επανειλημμένες ξηρασίες έπληξαν το Ιράν την τελευταία δεκαετία, αλλά και συχνές πλημμύρες λόγω των καταρρακτωδών βροχών, ένα φαινόμενο που επιδεινώνεται από την ξηρασία του εδάφους.

Διαβάστε επίσης
Σέρρες: Ο εισαγγελέας διέταξε την άμεση διερεύνηση ευθυνών για την φονική έκρηξη στο σχολείο

Σήμερα, ο πρώτος αντιπρόεδρος Μοχαμάντ Μοχμπέρ κάλεσε τον κυβερνήτη της επαρχίας Φαρς να διενεργήσει έρευνα για να πέσει άπλετο φως στο δράμα και να αποζημιωθούν τα θύματα, σύμφωνα με το Irna. Ο Ιρανός υπουργός Εσωτερικών Αχμάντ Βαχιντί μετέβη στην περιοχή για να “επιβλέψει τις επιχειρήσεις διάσωσης και να παρηγορήσει τις οικογένειες των νεκρών”, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Η μετεωρολογική υπηρεσία της επαρχίας προειδοποίησε για “πιο ισχυρές βροχοπτώσεις πιθανόν στο τέλος της εβδομάδας”.