Ισπανία: Καταστροφές στη Μαδρίτη από την καταιγίδα Φιλομένα

Ισπανία

Εκτακτες επιχορηγήσεις από την κυβέρνηση

Η κυβέρνηση στην Ισπανία κήρυξε σήμερα ζώνες καταστροφής τη Μαδρίτη και άλλες περιοχές που επλήγησαν από την καταιγίδα Φιλομένα την περασμένη εβδομάδα, μια κίνηση που θα οδηγήσει στην καταβολή έκτακτων επιχορηγήσεων και σε άλλα μέτρα στήριξης.

Η καταιγίδα προκάλεσε την πιο βαριά χιονόπτωση των τελευταίων δεκαετιών και ζημιές τουλάχιστον 1,4 δισεκ. ευρώ στη Μαδρίτη, σύμφωνα με προκαταρκτικές εκτιμήσεις από το γραφείο του δημάρχου, αν και τα κόμματα της αντιπολίτευσης αμφισβητούν τον αριθμό αυτό.

Πεσμένα δέντρα και σωροί χιονιού, που μετατράπηκαν σε κομμάτια πάγου, απέκλεισαν δρόμους και σιδηροδρομικές γραμμές, αποκόπτοντας τον εφοδιασμό της Μαδρίτης και αφήνοντας άδεια τα ράφια των σουπερμάρκετ.

Μια τιτάνια προσπάθεια καθαρισμού με τη συμμετοχή της αστυνομίας, της πυροσβεστικής και του στρατού επανέφερε σε κάποιο βαθμό την κανονικότητα στην πόλη και η λειτουργία των περισσότερων μέσων μαζικής μεταφοράς αποκαταστάθηκε.

Διαβάστε επίσης
Καιρός: Στα... λευκά ντύθηκε η Δυτική Μακεδονία (ΒΙΝΤΕΟ)

Ωστόσο, πολλοί δρόμοι δεν έχουν καθαριστεί ακόμη από το χιόνι και η περιφερειακή κυβέρνηση προειδοποίησε ότι αύριο αναμένονται βροχές που είναι πιθανό να προκαλέσουν πλημμύρες και να φέρουν περαιτέρω προβλήματα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *