Ιταλία: 7975 νέα κρούσματα κορονοϊού και 65 θάνατοι σε ένα 24ωρο

Ιταλία Ρώμη

Στις μονάδες εντατικής θεραπείας της χώρας βρίσκονται 669 ασθενείς

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο στην Ιταλία τα νέα κρούσματα κορονοϊού αυξήθηκαν κατά 7.975 και 65 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους. Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν 276.000 διαγνωστικά τεστ, το 2.9% από τα οποία προέκυψε θετικό. Στις μονάδες εντατικής θεραπείας της χώρας βρίσκονται 669 ασθενείς, και στους νοσοκομειακούς θαλάμους 5.135.

Σύμφωνα με το Ιταλικό Ανώτατο Ινστιτούτο Υγείας, παράλληλα, «μέχρι τώρα δεν υπάρχουν στοιχεία τα οποία να αποδεικνύουν ότι η παραλλαγή Όμικρον προκαλεί βαρύτερα συμπτώματα από τις υπόλοιπες». Συνολικά, σε όλη την χώρα, στο 9% των νοσοκομειακών κλινών βρίσκονται ασθενείς με Covid-19.

Στο μεταξύ, η περιφέρεια της Ρώμης, Λάτιο, αποφάσισε ότι από την 1η Δεκεμβρίου η τρίτη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού θα αρχίσει να χορηγείται σε όλους τους πολίτες άνω των 18 ετών που το επιθυμούν.

Η Ιταλίδα υπουργός Εσωτερικών Λουτσιάνα Λαμορτζέζε, τέλος, δήλωσε πριν λίγο, ότι «σε αυτή την φάση -η οποία είναι ακόμη ιδιαίτερα κρίσιμη για την δημόσια υγεία- η εθνική και τοπική αστυνομία θα συνεχίσει να προσφέρει στον μέγιστο βαθμό της υπηρεσίες της, με αίσθημα ευθύνης και την αναγκαία αποφασιστικότητα, αλλά και με περισσότερους ελέγχους σε ό,τι αφορά την χρήση του πράσινου πάσου εμβολιασμένου, ιδίως σε ωράρια και σε περιοχές μεγάλης προσέλευσης των πολιτών».

Διαβάστε επίσης
"Καμπανάκι" από ΠΟΥ: Αυξήθηκαν κατά 20% τα κρούσματα κορονοϊού παγκοσμίως

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.