Ιταλία: Αυξήθηκαν κατά 18% οι θάνατοι από κορονοϊό

Ρώμη Ιταλία κορονοϊός

«Αυλαία» για τον εμβολιασμό των παιδιών 5-11 ετών

Την εβδομάδα 8 με 14 Δεκεμβρίου οι εισαγωγές ασθενών με κορονοϊό στα νοσοκομεία στην Ιταλία αυξήθηκαν κατά 17,9% και οι θάνατοι κατά 18,8%, σύμφωνα με το επιστημονικό ίδρυμα Gimbe.

Στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, οι εισαγωγές αυξήθηκαν κατά 11,2%. «Πρόκειται για μια τάση που οδηγεί προς επικίνδυνη αύξηση της πίεσης επί των νοσοκομειακών μονάδων», υπογραμμίζει το ίδρυμα Gimbe.

Εμβολιάζονται τα παιδιά 5-11 ετών

Σήμερα, παράλληλα, ξεκίνησε σε όλη την χώρα η χορήγηση του εμβολίου κατά της Covid 19 στα παιδιά 5 με 11 ετών. «Πλησιάζουν οι γιορτές, κανείς μας δεν θέλει να αρνηθεί μια αγκαλιά στα παιδιά μας. Για τον λόγο αυτό, πρέπει να τα εμβολιάσουμε και να εμβολιαστούμε», τονίζουν οι γιατροί του νοσοκομείου Σάκκο στο Μιλάνο.

Στην ευρύτερη περιοχή της ιταλικής συμπρωτεύουσας, τις πρώτες ώρες λειτουργίας των εμβολιαστικών κέντρων κλείσθηκαν ραντεβού για να μπορέσει να εμβολιαστεί το 10% των παιδιών 5 με 11 ετών.

Πού είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός

Στο μεταξύ, από χθες τέθηκε σε ισχύ ο υποχρεωτικός εμβολιασμός για τους εργαζόμενους σε αστυνομία, καραμπινιέρους, στον στρατό και στην εκπαίδευση. Μέσα στις επόμενες πέντε ημέρες, οι πολίτες που εργάζονται στους τομείς αυτούς θα πρέπει να προσκομίσουν στις διοικητικές υπηρεσίες των χώρων εργασίας τους το σχετικό πιστοποιητικό εμβολιασμού τους. Διαφορετικά, θα αναστέλλεται η καταβολή του μισθού τους και θα παύονται προσωρινά από τα καθήκοντά τους.

Διαβάστε επίσης
Κορονοϊός: 727 νέα κρούσματα στην Θεσσαλονίκη

Για τους αντιεμβολιαστές εκπαιδευτικούς

Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, από έναν πρώτο υπολογισμό περίπου το 5% των Ιταλών εκπαιδευτικών αναμένεται να μην προσέλθει στα κέντρα εμβολιασμού. Πρόκειται περίπου για 50.000 πολίτες. Τις επόμενες ημέρες πρέπει να εξακριβωθεί αν σε κάποιες περιπτώσεις υπάρχουν λόγοι υγείας που δεν επιτρέπουν την χορήγηση των σκευασμάτων κατά της Covid 19.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, όμως, όπως μεταδίδει ο τηλεοπτικός όμιλος Μπερλουσκόνι, οι αντιεμβολιαστές προσπαθούν να παρακάμψουν τον υποχρεωτικό εμβολιασμό με προσφυγές στην δικαιοσύνη, στις οποίες «συχνά χρησιμοποιούνται άκρως «δημιουργικές» δικαιολογίες και προφάσεις».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.