Ιταλία: Αποκαλύφθηκε μεγάλη απάτη με τεστ κορονοϊού από αντιεμβολιαστές

Ιταλία

Το κόλπο που σκέφτηκαν για να πάρουν “πράσινο πάσο”

Νέα μεγάλη απάτη αποκαλύφθηκε στη γειτονική Ιταλία με τεστ για τον κορονοϊό. Στόχος της κομπίνας που είχε στηθεί ήταν αντιεμβολιαστές να εξασφαλίζουν το “πράσινο πάσο”.

Το παράνομο σύστημα είχε ως εξής: θετικοί στον ιό, παρουσιάζονταν σε σειρά φαρμακείων, για να κάνουν τεστ. Την στιγμή της καταγραφής του αποτελέσματος, όμως, έδιναν κάρτες ΑΜΚΑ που ανήκαν σε άλλους πολίτες και συγκεκριμένα σε αντιεμβολιαστές οι οποίοι, με αυτόν τον τρόπο, στη συνέχεια εξασφάλιζαν “πράσινο πάσο”.

Το “πράσινο πάσο” τόσο στους εμβολιασμένους όσο και σε όσους έχουν νοσήσει και ισχύει για έξι μήνες. Με αυτό το κόλπο αντιεμβολιαστές έβγαζαν ουσιαστικά βεβαίωση νόσησης, και είχαν τα ίδια δικαιώματα με τους εμβολιασμένους. Με το “πάσο”, επιτρέπεται η είσοδος σε πολλούς δημόσιους χώρους, σε καφέ, μέσα μεταφοράς, και γυμναστήρια.

Όπως γράφει η εφημερίδα La Repubblica, έως τώρα απαγορεύθηκε η διεξαγωγή διαγνωστικών τεστ κορονοϊού, σε δεκάδες φαρμακεία μεγάλων πόλεων της χώρας.

Οι Ιταλοί περιφερειάρχες ζήτησαν από όλους τους φαρμακοποιούς, στο εξής, όποιος πολίτης υποβάλλεται σε τεστ, να έχει μαζί του και να επιδεικνύει όχι μόνο την κάρτα ΑΜΚΑ, αλλά και ταυτότητα ή διαβατήριο, ώστε να αποφευχθούν νέες απάτες.

Διαβάστε επίσης
Κορονοϊός - Πλεύρης: Αύριο (18/5) θα ληφθούν οι αποφάσεις για τις μάσκες

Σε κάθε περίπτωση, έχει ξεκινήσει ένα “σαφάρι” ελέγχων σε όλη την χώρα, με ιδιαίτερη έμφαση στις περιφέρειες του ιταλικού Βορρά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.