Ιταλία: Χαλαρώνουν και επίσημα τα μέτρα για την πανδημία

Ρώμη Ιταλία κορονοϊός

Εν αναμονή των αποφάσεων

Σήμερα αναμένεται η επισημοποίηση της χαλάρωσης των μέτρων προστασίας στην Ιταλία.

Πιο συγκεκριμένα, για σήμερα το απόγευμα ορίσθηκε η συνεδρίαση της κυβέρνησης του Μάριο Ντράγκι με αντικείμενο την οριστικοποίηση του νομοθετικού διατάγματος που αφορά την χαλάρωση των μέτρων προστασίας από τον κορονοϊό στην Ιταλία.

Σύμφωνα με ό,τι έχει διαρρεύσει έως τώρα, επιβεβαιώνεται η δυνατότητα λειτουργίας των εστιατορίων από τις 26 Απριλίου. Οι πελάτες θα μπορούν να κάθονται στα τραπέζια, αλλά προς το παρόν μόνο σε εξωτερικούς χώρους. Παράλληλα, αναμένεται να μπορέσουν να ξαναρχίσουν να λειτουργούν τα θέατρα και οι κινηματογράφοι, έστω και με πολύ μειωμένο αριθμό θεατών.

Η κυβέρνηση Ντράγκι έχει κάνει σαφές ότι στη φάση αυτή θα παραμείνει σε ισχύ η νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας. Η υπουργός περιφερειακών θεμάτων Μαρία Στέλα Τζελμίνι δήλωσε ότι θα ήταν χρησιμότερο να συνεχίσει να ισχύει από τις 10 το βράδυ μέχρι τις 5 το πρωί. Οι ιταλικές περιφέρειες, όμως, έχουν ζητήσει να αυξηθεί κατά τουλάχιστο μια ώρα η δυνατότητα ελεύθερης κυκλοφορίας των πολιτών, δηλαδή, μέχρι τις 11 το βράδυ.

Διαβάστε επίσης
Θεσσαλονίκη: 271 νέα κρούσματα κορονοϊού

Πηγές της ιταλικής κυβέρνησης επιβεβαιώνουν ότι πρόκειται να υιοθετηθεί το «πράσινο πάσο εσωτερικής χρήσεως», με το οποίο θα μπορούν να κινούνται ελεύθερα όσοι πολίτες έχουν εμβολιαστεί, όσοι προσβλήθηκαν και ιάθηκαν από την covid 19 το τελευταίο εξάμηνο, και όποιοι έχουν μόλις υποβληθεί σε διαγνωστικό τεστ.

Η Ιταλίδα υπουργός περιφερειακών θεμάτων, όμως, τόνισε ότι το σύστημα αυτό πρέπει να προετοιμαστεί προσεκτικά- σε κάθε του λεπτομέρεια- και κάλεσε τις διάφορες περιφέρειες να περιμένουν και να μην προχωρήσουν αυτόνομα στην υιοθέτηση του «πράσινου πάσου» για μετακινήσεις εντός των συνόρων της χώρας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *