Ιταλία: Οι πλημμύρες έφεραν στην επιφάνεια βόμβες του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου

Ιταλία κακοκαιρία νεκροί

Τραγικός ο απολογισμός των καταστροφών από τα φαινόμενα

Τεράστιες καταστροφές και απώλειες αφήνουν πίσω τους οι πλημμύρες στην Ιταλία, ενώ τώρα ξεθάφτηκαν ακόμη και βόμβες από την περίοδο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Μέχρι αυτή την στιγμή, στην ευρύτερη περιοχή της Ραβένα, άνδρες και γυναίκες του ιταλικού στρατού εντόπισαν έξι βόμβες της συγκεκριμένης περιόδου.

Οι μηχανισμοί εξουδετερώθηκαν, αλλά οι ειδικοί σημειώνουν πως υπάρχουν σίγουρα και άλλοι και ότι θα πρέπει να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για να μην κινδυνεύσουν κυρίως αγρότες και κάτοικοι της υπαίθρου.

Παράλληλα, όμως, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα, τα ορμητικά νερά να έχουν μεταφέρει τις βόμβες αυτές του περασμένου αιώνα και σε κεντρικές περιοχές διαφόρων πόλεων, κάτι που σημαίνει ότι ο κίνδυνος πολλαπλασιάζεται.

Προς το παρόν, σε πολλές περιοχές της περιφέρειας Εμίλια Ρομάνια, ο ιταλικός στρατός ανήρτησε αφίσες στους δρόμους με τις φωτογραφίες των εκρηκτικών μηχανισμών που εντοπίστηκαν και ζήτησε από όλους τους κατοίκους να είναι όσο πιο προσεκτικοί γίνεται.

Διαβάστε επίσης  Πλημμύρες στην Πτολεμαΐδα από την ισχυρή χαλαζόπτωση (ΒΙΝΤΕΟ)

Οι πλημμύρες στην ιταλική περιφέρεια Εμίλια Ρομάνια στοίχισαν τη ζωή σε 15 ανθρώπους και προκάλεσαν ζημιές, οι οποίες ξεπερνούν τα 5 δισεκατομμύρια ευρώ.

Ο απολογισμός είναι βαρύτατος και στην χώρα υπάρχει μεγάλος προβληματισμός σχετικά με το τι μπορεί να γίνει για να προληφθούν νέες, παρόμοιες τραγωδίες.

Πηγή: cnn.gr