Ιταλία: Δύο νεκροί και τέσσερις αγνοούμενοι μετά την κακοκαιρία σε Μάρκε και Εμίλια Ρομάνια (ΒΙΝΤΕΟ)

Ιταλία κακοκαιρία νεκροί

Χιλιάδες πολίτες εγκαταλείπουν τα σπίτια τους

Τρομακτικές στιγμές περνάνε οι πολίτες στις περιφέρειες Μάρκε και Εμίλια Ρομάνια στην Ιταλία λόγω της κακοκαιρίας που τις πλήττει.

Ο μέχρι στιγμής απολογισμός της κακοκαιρίας αυτής στην Ιταλία είναι τρεις νεκροί και τρεις αγνοούμενοι, ενώ χιλιάδες πολίτες έχουν εγκαταλείψει προληπτικά τα σπίτια τους.

Ποτάμια και παραπόταμοι, όπως ο Σάβιο στην πόλη Τσεζένα, έχουν υπερχειλίσει λόγω της κακοκαιρίας. Οι καραμπινιέροι της Ιταλίας βοήθησαν δεκάδες ηλικιωμένους να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους που βρίσκονται στο ισόγειο ενώ άλλοι κάτοικοι ανέβηκαν στις στέγες λόγω των πλημμυρών.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, έχασαν την ζωή τους ένας γεωργός, μια γυναίκα, η οποία βρέθηκε νεκρή στην παραθαλάσσια περιοχή στο Τσεζενάτικο, και ένας ηλικιωμένος, ο οποίος πέθανε από πνιγμό μέσα στο σπίτι του, στο Φορλί.

Λόγω των πλημμυρών, οι οδικές και σιδηροδρομικές συνδέσεις έχουν διακοπεί, όπως και το ρεύμα σε πολλές περιπτώσεις.

Ο δήμος της Μπολόνια κάλεσε σήμερα Τετάρτη (17.5.2023) το πρωί με νέο μήνυμα τους πολίτες να εγκαταλείψουν τα καταστήματα και τα ισόγεια διαμερίσματα.

Διαβάστε επίσης  Κακοκαιρία Elias: Νέο έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ – Οι περιοχές όπου θα εκδηλωθούν ισχυρές καταιγίδες

Τις πληγείσες περιοχές προσπαθούν να προσεγγίσουν άνδρες και γυναίκες της Ιταλικής Πολιτικής Προστασίας και των Πυροσβεστών και από άλλες περιφέρειες της χώρας για την όσο γίνεται πιο αποτελεσματική αντιμετώπιση της κατάστασης. Αναμένεται έγκριση έκτακτης οικονομικής στήριξης από την κυβέρνηση της Ρώμης.

Το σφοδρό αυτό κύμα κακοκαιρίας, σύμφωνα με τις προβλέψεις, πρόκειται να αρχίσει να υποχωρεί από απόψε. Από τις 19 μέχρι και τις 21 Μαΐου θα διεξαχθεί το Γκραν Πρι της Formula 1 στην Ίμολα, με την κακοκαιρία να έχει πλήξει και την πίστα.