Καναδάς: Εξαιτίας σφοδρής κακοκαιρίας έμεινα χωρίς ρεύμα 900.000 νοικοκυριά – Τέσσερις νεκροί

Νάξος κακοκαιρία Μπάλλος

70χρονη καταπλακώθηκε από δέντρο

Τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο ανατολικό τμήμα του Καναδά, μετά από σφοδρές καταιγίδες που εκδηλώθηκαν χθες (21/5), επίσης προκάλεσαν και τη διακοπή ρεύματος σε 900.000 νοικοκυριά, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές της χώρας.

Η αστυνομία του Οντάριο έκανε λόγο μέσω Twitter για τρεις νεκρούς και πολλούς τραυματίες εξαιτίας των ανοιξιάτικων καταιγίδων.

Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε εξαιτίας πτώσης δέντρου στην κομητεία Μπραντ, νότια του Τορόντο. Στην ίδια περιοχή, μερικά λεπτά αργότερα, 70χρονη επίσης καταπλακώθηκε από δέντρο. Βορειότερα, στην ομοσπονδιακή πρωτεύουσα Οτάβα, ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του εξαιτίας της κακοκαιρίας. Η αστυνομία της περιοχής δεν έδωσε λεπτομέρειες.

Πλεούμενο ανατράπηκε εξαιτίας καταιγίδας με αποτέλεσμα γυναίκα να πνιγεί στον ποταμό που χωρίζει την Οτάβα από το προάστιό της Γκατινό στο Κεμπέκ, σύμφωνα με πληροφορίες της αστυνομίας της περιοχής που μετέδωσε το Radio-Canada.

Εξάλλου σχεδόν 900.000 νοικοκυριά δεν είχαν ρεύμα χθες Σάββατο το βράδυ στον ανατολικό Καναδά, περίπου 340.000 στο Οντάριο και 535.000 στο Κεμπέκ, ενημέρωσαν δύο τοπικές επιχειρήσεις ηλεκτρισμού, οι Hydro One και Hydro-Québec.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ