Καρλ Γουέδερς: Πέθανε ο θρυλικός “Απόλλο Κριντ” του Ρόκι

Πέθανε σε ηλικία 76 ετών ο Καρλ Γουέδερς, ο διάσημος ηθοποιός που έπαιξε τον «Απόλλο Κριντ» στις ταινίες του «Ρόκι».

Την είδηση του θανάτου του επιβεβαίωσε ο μάνατζέρ του, Matt Luber, στο Variety ενώ εξέδωσε ανακοίνωση και η οικογένειά του.

Η ανακοίνωση της οικογένειας:

«Με βαθιά λύπη ανακοινώνουμε τον θάνατο του Καρλ Γουέδερς. Πέθανε ειρηνικά στον ύπνο του την Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου 2024. Ο Καρλ ήταν ένας εξαιρετικός άνθρωπος που έζησε μια εκπληκτική ζωή.

Μέσα από τη συνεισφορά του στον κινηματογράφο, την τηλεόραση, τις τέχνες και τον αθλητισμό, άφησε ανεξίτηλο το σημάδι του και αναγνωρίζεται παγκοσμίως από γενιά σε γενιά. Ήταν ένας αγαπημένος αδελφός, πατέρας, παππούς, σύντροφος και φίλος».

Ο Καρλ Γουέδερς σε έναν από τους πρώτους του ρόλους, το 1975:

Έγινε γνωστός για τους ρόλους του ως πυγμάχος «Απόλλο Κριντ» στις τέσσερις πρώτες ταινίες Rocky (1976–1985) και ως Colonel Al Dillon στο Predator (1987) ενώ έδωσε και τη φωνή του στον Combat Carl στο franchise Toy Story.

Βίντεο με τον Σιλβέστερ Σταλόνε και τον Καρλ Γουέδερς στις Χρυσές Σφαίρες το 2017:

Ο Γουέδερς άρχισε να δουλεύει ως κομπάρσος ενώ έπαιζε ακόμα ποδόσφαιρο, αποκτώντας τους πρώτους σημαντικούς του ρόλους σε δύο ταινίες, στο Bucktown (1975) και στο Friday Foster (1975). Ο Γουέδερς εμφανίστηκε επίσης, σε ένα επεισόδιο στις αρχές του 1975 της κωμικής σειράς Good Times με τίτλο «The Nude», υποδυόμενος έναν θυμωμένο σύζυγο που υποπτευόταν ότι η γυναίκα του τον απάτησε.

Στη συνέχεια έκανε οντισιόν για τον ρόλο του «Απόλλο Κριντ», καταφέρνοντας να κερδίσει τους συνυποψηφίους του και να παίξει στις ταινίες με τον Σιλβέστερ Σταλόνε ενώ λίγα χρόνια αργότερα συνεργάστηκε με τον Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ στο Predator.

Εμφανίστηκε επίσης, στο μουσικό βίντεο του Michael Jackson «Liberian Girl».

Ο ηθοποιός παντρεύτηκε τη Mary Ann με την οποία απέκτησε δύο γιους αλλά το ζευγάρι χώρισε.

Πηγή: protothema.gr

Πηγή φωτό: YouTube (Renegade Geek)