Κίνα: Γυναίκα γέννησε έξω από μαιευτήριο γιατί δεν πρόλαβε να κάνει τεστ κορονοϊού (ΒΙΝΤΕΟ)

Εκρυθμη η κατάσταση στην χώρα

Εκρυθμη είναι η κατάσταση στην Κίνα μετά και τα αυστηρά μέτρα για την πανδημία του κορονοϊού με τις διαδηλώσεις διαμαρτυρίας να εντείνονται σε όλη την χώρα.

Μάλιστα, τις τελευταίες ώρες τον γύρο των social media κάνει ένα βίντεο που δείχνει μια γυναίκα στην Κίνα να γεννάει όρθια στην μέση του δρόμου, έξω από μαιευτήριο στην πόλη Gulan, λόγω της αυστηρής πολιτικής που εφαρμόζει η Κίνα ενάντια στον κορονοϊό. Η γυναίκα δεν πρόλαβε να κάνει το τεστ για τον κορονοϊό που θα της εξασφάλιζε την είσοδο στο μαιευτήριο.

Το βίντεο κάνει τον γύρο του Διαδικτύου και έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά από εικόνες που εξοργίζουν τους Κινέζους, οι οποίοι μέρα με τη μέρα διαδηλώνουν στους δρόμους διαμαρτυρόμενοι για τη στέρηση της ελευθερίας. Το κύριο κινεζικό όργανο ασφαλείας της Κίνας ζήτησε την “καταστολή” των “εχθρικών δυνάμεων”, όπως χαρακτήρισε τους διαδηλωτές και τις διαδηλώσεις διαμαρτυρίας που έγιναν για τους περιορισμούς που επέβαλαν οι αρχές στην μετακίνηση επικαλούμενες την διάδοση του covid.

Οι διαδηλωτές στις μεγάλες πόλεις ζητούσαν και περισσότερες ελευθερίες, αίτημα ου προφανώς δεν άρεσε τις κινεζικές αρχές. Η Επιτροπή Πολιτικών και Δικαστικών Υποθέσεων του κυβερνώντος κομμουνιστικού κόμματος, η οποία έχει την εποπτεία των δυνάμεων της τάξης στη χώρα, δήλωσε ότι είναι “απαραίτητο να κατασταλούν οι δραστηριότητες παρείσφρησις και δολιοφθοράς των εχθρικών δυνάμεων βάσει του νόμου”, σύμφωνα με τα πρακτικά συνεδρίασης, τα οποία έδωσε στη δημοσιότητα το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua.

Πηγή: enikos.gr

Διαβάστε επίσης
Κορoνοϊός: Μειώθηκε το ιικό φορτίο στα αστικά λύματα της Θεσσαλονίκης