Κορονοϊός: “Πιθανό να χρειαστεί και τρίτη δόση για το εμβόλιο της Pfizer”

Θεσσαλονίκη εμβόλιο ΑΧΕΠΑ κορονοϊός Εμβολιασμός 75-79 AstraZeneca

Οπως ανέφερε ο Μπουρλά

Κορονοϊός: Ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer Άλμπερτ Μπουρλά, υποστήριξε πως μία τρίτη ενισχυτική δόση εμβολίου της εταιρείας για τον κορονοϊό ίσως χρειαστεί μέσα σε 12 μήνες, για όσους έκαναν τις δύο πρώτες δόσεις.

«Είναι εξαιρετικά σημαντικό να προστατέψουμε την ομάδα ανθρώπων που μπορεί να είναι ευπαθείς στον ιό» δήλωσε στο CNBC ο κ. Μπουρλά και μάλιστα ανέφερε πως τα εμβόλια θα βοηθήσουν στην καταπολέμηση των εξαιρετικά μεταδοτικών μεταλλάξεων.

Να σημειωθεί πως η Pfizer ανακοίνωσε πως αυτό το μήνα ότι το εμβόλιό της είναι πολύ αποτελεσματικό έξι μήνες μετά τη δεύτερη δόση. Τα δεδομένα ήταν βασισμένα σε μελέτη που συμμετείχαν πάνω από 12.000 εμβολιασμένα άτομα. Παράλληλα σημειώνεται πως απαιτούνται περαιτέρω δεδομένα για να εξεταστεί αν η προστασία διαρκεί μετά τους έξι μήνες.

Την ίδια ώρα η Pfizer βρίσκεται σε διαπραγμάτευση με την ΕΕ για την παροχή εκατοντάδων εκατομμυρίων επιπλέον δόσεων του εμβολίου κατά του κορονοϊού, μέσα στα επόμενα δυο χρόνια όπως δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Pfizer Άλμπερτ Μπουρλά στην εφημερίδα Corriere della Sera

Οπως ανέφερε ο επικεφαλής της Pfizer, μετά από περίπου δύο μήνες δεν θα υπάρχει, πρόβλημα με την επάρκεια εμβολίων. Παράλληλα, ο Μπουρλά υποστηρίζει πώς μέσα στο φθινόπωρο, η ζωή των πολιτών θα επιστρέψει εντός της γνωστής καθημερινότητας «διότι ο κορονοϊός θα γίνει σαν την εποχική γρίπη». Επίσης ο Μπουρλά υποστηρίζει ότι «το εμβόλιο της εταιρίας του προστατεύει από όλες τις παραλλαγές της Covid-19».

Διαβάστε επίσης  Kορονοϊός: Που θα γίνουν αύριο (29/5) δωρεάν rapid test

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *