Κύπρος: Ανεξέλεγκτη η φωτιά στην Πάφο – Εκκενώνονται σπίτια

Χαρδαλιάς φωτιά

Σε εγρήγορση η Πυροσβεστική

Ανεξέλεγκτη παραμένει η μεγάλη φωτιά στην ορεινή Πάφο, που ξέσπασε νωρίτερα το μεσημέρι. Η πυροσβεστική έχει εκκενώσει κατοικίες στις περιοχές Γιόλου και Δρυνιά.

Στη μάχη με τις φλόγες έχουν ριχτεί επίγειες και εναέριες δυνάμεις της Δημοκρατίας (8 πτητικά μέσα). Επίσης ενισχύθηκαν τα εναέρια μέσα με ακόμα δύο ελικόπτερα των Βρετανικών Βάσεων. Έχει κληθεί προσωπικό εκτός υπηρεσίας, ενώ ζητήθηκε επιπρόσθετη βοήθεια με πυροσβεστικά οχήματα από σταθμούς Λευκωσίας, Λεμεσού, Λάρνακας και Ε.Μ.Α.Κ.

Άμεσο κίνδυνο διατρέχει και το καταφύγιο ζώων που λειτουργεί στην κοινότητα Γιόλου.

Σύμφωνα με το philenews.com, εξίσου δύσκολη είναι η κατάσταση και στη Σίμου, όπου έχει ήδη ενεργοποιηθεί το Σχέδιο Ίκαρος ΙΙ. Στην περίπτωση της Σίμου η πυρκαγιά κατακαίει δέντρα, καλλιέργειες, ξηρά χόρτα και άγρια βλάστηση, χωρίς επί του παρόντος να απειλεί τον οικισμό.

Διαβάστε επίσης
Θεσσαλονίκη: Στο δημαρχείο ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

Το έργο της κατάσβεσης έχει καταστεί αρκετά δύσκολο λόγω των δυνατών ανέμων που πνέουν στην περιοχή αλλά και του δύσβατου της περιοχής ενώ η φωτιά κατακαίει ξηρά χόρτα και άγρια βλάστηση.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, οι δυνάμεις πυρόσβεσης προστατεύουν τις μεμονωμένες κατοικίες.

Συνολικά στο μέρος της πυρκαγιάς επιχειρούν από την Πυροσβεστική Υπηρεσία 9 πυροσβεστικά οχήματα από τους σταθμούς Επαρχίας Πάφου, από το Τμήμα Δασών, 4 πυροσβεστικά οχήματα και 1 προωθητής γαιών, από το Ταμείο Θήρας 1 Φ.Μ.Π. και από την Επαρχιακή Διοίκηση 2 προωθητές γαιών. Επιπρόσθετα επιχειρούν 8 συνολικά εναέρια μέσα (7 για κατάσβεση και 1 της Ε.Φ για τον εναέριο συντονισμό). Έχει κληθεί προσωπικό εκτός υπηρεσίας.

Ενισχύονται τα εναέρια μέσα με ακόμα δύο ελικόπτερα των Βρετανικών βάσεων. Σύμφωνα με τον κ. Κεττή, ζητήθηκε επιπρόσθετη βοήθεια με πυροσβεστικά οχήματα από Σταθμούς Λευκωσίας, Λεμεσού, Λάρνακας και Ε.Μ.Α.Κ.

Φωτογραφία αρχείου

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *