Κύπρος: Η Τουρκία αρνήθηκε βοήθεια για τον φονικό σεισμό

Τουρκία σεισμός

Τι τόνισε ο Γενικός Διευθυντής του κυπριακού Υπουργείου Εξωτερικών

Η Κυπριακή Δημοκρατία εξέφρασε την επιθυμία της να συνδράμει στην Τουρκία μετά και τον φονικό, ωστόσο η γειτονική χώρα απέρριψε την βοήθεια της.

Ο Γενικός Διευθυντής του κυπριακού Υπουργείου Εξωτερικών, Κορνήλιος Κορνηλίου, δήλωσε στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων πως «μεταφέραμε αυτή την ετοιμότητα τόσο μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας όσο και μέσω του Ελληνοκύπριου διαπραγματευτή, Μενέλαου Μενελάου», ωστόσο η παροχή οποιασδήποτε βοήθειας δεν έγινε αποδεκτή από την τουρκική πλευρά.

Δείτε επίσης: Σεισμός στην Τουρκία: Ξεπέρασαν τους 7000 οι νεκροί – Πάνω από 30000 τραυματίες

Ο κ. Κορνηλίου εξήγησε πως μέσα από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας το κάθε κράτος μέλος της ΕΕ μπορεί να εκφράσει την ετοιμότητά για παροχή βοήθειας σε περιπτώσεις τέτοιων καταστροφών όπως οι σεισμοί.

«Εμείς κατόπιν συνεννόησης με την Πολιτική Άμυνα εκφράσαμε ετοιμότητα για να συνδράμουμε με μια ομάδα διάσωσης που αποτελείται από 21 άτομα και χθες το βράδυ μας απάντησαν “όχι ευχαριστούμε”», ανέφερε.

Διαβάστε επίσης  ΥΠΕΞ για την τρομοκρατική επίθεση στην Αγκυρα: «Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στην κυβέρνηση της Τουρκίας»

Την Τετάρτη (8/2), θα πραγματοποιηθεί συντονιστική σύσκεψη στο Υπουργείο Εξωτερικών με τη συμμετοχή του Επιτρόπου του Πολίτη, του Υπουργείου Υγείας, του Ερυθρού Σταυρού και του Παγκυπρίου Συντονιστικού Συμβουλίου Εθελοντισμού. Στην εν λόγω σύσκεψη θα εξεταστούν πρακτικοί τρόποι στήριξης των πληγέντων σε Τουρκία και Συρία.

Πηγή: cnn.gr