Λαβρόφ: “Ολοι ανεξαιρέτως θα πληρώσουν τον πόλεμο της Δύσης στην Ρωσία”

Λαβρόφ

O Ρώσος υπουργός Εξωτερικών έκανε νέες ανησυχητικές δηλώσεις

O Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ έκανε νέες ανησυχητικές δηλώσεις, καθώς σήμερα τόνισε ότι η Δύση κήρυξε έναν «ολοκληρωτικό υβριδικό πόλεμο» εναντίον της Ρωσίας και τον οποίο θα πληρώσουν όλοι.

Σε ομιλία που εκφώνησε κατά την 80η ημέρα από την έναρξη της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, ο Λαβρόφ αναφέρθηκε στις κυρώσεις που επιβλήθηκαν από τη Δύση κατά της Μόσχας.

«Η συλλογική Δύση έχει κηρύξει ολοκληρωτικό υβριδικό πόλεμο εναντίον μας και είναι δύσκολο να προβλέψει κανείς πόσο θα διαρκέσει όλο αυτό, όμως είναι σαφές ότι οι συνέπειες θα γίνουν αισθητές απ’ όλους, χωρίς εξαίρεση», δήλωσε στην ομιλία του.

«Κάναμε τα πάντα για να αποφύγουμε μια απ’ ευθείας σύγκρουση – όμως τώρα που η πρόκληση έγινε, εμείς φυσικά την αποδεχθήκαμε. Ξέρουμε από κυρώσεις: υπήρχαν πάντα με τη μια ή την άλλη μορφή».

«Οι προσπάθειες της Δύσης να απομονώσει τη Ρωσία είναι καταδικασμένες να αποτύχουν», υποστήριξε ο Λαβρόφ, ενώ υπογράμμισε τη σημασία των σχέσεων της Ρωσίας με την Κίνα, την Ινδία, την Αλγερία και τις χώρες του Κόλπου.

Διαβάστε επίσης
Πόλεμος στην Ουκρανία: Εκρήξεις στο Κίεβο - Καίγεται κτίριο