Λονδίνο: Αρχίζουν από 24 Αυγούστου οι περιορισμοί στην κατανάλωση νερού 

Μεγάλη Βρετανία ενοίκια

Σε κατάσταση ξηρασίας πολλές πόλεις της Αγγλίας

Περιορισμένοι στη χρήση νερού θα είναι από τις 24 Αυγούστου οι κάτοικοι του Λονδίνου, με τις περισσότερες περιοχές της Αγγλίας να έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση ξηρασίας.

Περίπου 15 εκατομμύρια άνθρωποι στην βρετανική πρωτεύουσα και την Οξφόρδη δεν θα μπορούν κυρίως να ποτίσουν πλέον τους κήπους τους, να γεμίσουν τις πισίνες τους, μικρές ή μεγάλες, να πλύνουν τα αυτοκίνητά τους, τα τζάμια ή τις αυλές τους χρησιμοποιώντας λάστιχο ποτίσματος. Σύμφωνα με τις Αρχές, για να αναπληρωθούν οι υδροφόροι ορίζοντες, θα χρειαστεί να βρέξει πολύ.

Σήμερα σε κατάσταση ξηρασίας κηρύχθηκε και το νοτιοδυτικό τμήμα της Ουαλίας, κυρίως γύρω από τις πόλεις Σουάνzι και Λανέλι.

Η λήψη του μέτρου για τον περιορισμό της χρήσης νερού αποφασίστηκε μετά την πιο ξηρή άνοιξη και αρχές του καλοκαιριού στην περιοχή αυτή εδώ και 40 χρόνια.

Τον Ιούλιο, σημειώθηκε μόνον το 65,5% του συνηθισμένου μέσου όρου βροχοπτώσεων και η στάθμη ορισμένων ποταμών είναι «ασυνήθιστα χαμηλή», σύμφωνα με την ουαλική υπηρεσία φυσικών πόρων (NRW), την οποία επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ.