Μακελειό σε εκκλησία της Νιγηρίας – Ενοπλη επίθεση σε λειτουργία (Σκληρές εικόνες)

Πληροφορίες μιλούν για πάνω από 50 νεκρούς

Τραγική ένοπλη επίθεση σημειώθηκε σήμερα (5/6) σε λειτουργία καθολικής εκκλησίας στη Νιγηρία, αφαιρώντας τη ζωή από πολλούς πιστούς που ήταν παρόντες.

Το μακελειό έγινε μέσα στην καθολική εκκλησία της Νιγηρίας κατά τη διάρκεια θρησκευτικής λειτουργίας και υπάρχουν φόβοι για πάνω από 50 νεκρούς, αφού ένας γιατρός σε νοσοκομείο στο Όουο, μια πόλη στην πολιτεία στην νοτιοδυτική Νιγηρία, ανέφερε στο Reuters ότι «πολλοί πιστοί μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο νεκροί».

Η αστυνομία δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα για σχόλιο ενώ τοπικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι ένοπλοι πυροβόλησαν κατά των πιστών και μάλιστα πυροδότησαν ακόμη και εκρηκτικά στην εκκλησία, προκαλώντας λουτρό αίματος.

Ένας χρήστης του Twitter έγραψε ότι έγινε ένοπλη επίθεση από «πολλούς ένοπλους» στην εκκλησία και έγραψε ότι υπάρχουν πολλοί νεκροί, εκ των οποίων αρκετοί είναι και μικρά παιδιά.

Η πολυπληθέστερη χώρα της Αφρικής είναι τόπος επιθέσεων και απαγωγών για λύτρα από ένοπλες συμμορίες, κυρίως στα βορειοδυτικά της χώρας. Τέτοιες επιθέσεις είναι σπάνιες στη νοτιοδυτική Νιγηρία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης
Το FBI έψαχνε έγγραφα για τα πυρηνικά όπλα των ΗΠΑ στην κατοικία του Ντόναλντ Τραμπ