Νέα προειδοποίηση των ΗΠΑ σε Τουρκία για τους S-400

Τουρκία ΗΠΑ

Τι ανέφερε ο Αμερικανός ΥΠΕΞ

ΗΠΑ – Τουρκία: Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν, προειδοποίησε σήμερα την Τουρκία και όλους τους συμμάχους των ΗΠΑ να μην κάνουν περαιτέρω αγορές ρωσικών οπλικών συστημάτων, τονίζοντας ότι αυτό μπορεί να επιφέρει επιπλέον κυρώσεις.

Μιλώντας σε μια διαδικτυακή εκδήλωση στο Foreign Press Center, ο Μπλίνκεν ανέφερε επίσης ότι με δεδομένες τις ευρέως γνωστές απόψεις του προέδρου Μπάιντεν, η αμερικανική αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων δεν θα έπρεπε να αποτελεί έκπληξη.

Διαβάστε επίσης  Ο Ντόναλντ Τραμπ τώρα μειώνει τους δασμούς για την Κίνα στο 80%

Η παραδοσιακή ανακοίνωση του Λευκού Οίκου για την ημέρα μνήμης στις 24 Απριλίου ανέφερε το Σάββατο για πρώτη φορά τη λέξη «γενοκτονία». «Οι Αμερικανοί τιμούν όλους τους Αρμένιους που χάθηκαν στη γενοκτονία η οποία άρχισε σαν σήμερα πριν από 106 χρόνια», έγραψε ο Τζο Μπάιντεν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *