Νέα Υόρκη: Ο πρόεδρος του Ιράν ακύρωσε συνέντευξη επειδή η δημοσιογράφος του CNN δεν φορούσε μαντίλα

συνέντευξη

Τι καταγγέλλει η Κριστιάν Αμανπούρ

Ο πρόεδρος του Ιράν Εμπραχίμ Ραϊσί ακύρωσε συνέντευξη στο CNN επειδή η δημοσιογράφος δεν φορούσε μαντίλα!

Ειδικότερα, η διάσημη δημοσιογράφος του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου CNN, Κριστιάν Αμανπούρ, δήλωσε ότι η προγραμματισμένη συνέντευξη με τον πρόεδρο του Ιράν Εμπραχίμ Ραϊσί, ακυρώθηκε επειδή εκείνη αρνήθηκε να φορέσει μαντίλα, εν μέσω του κινήματος διαμαρτυρίας για τα δικαιώματα των γυναικών στο Ιράν.

Σύμφωνα με την Αμανπούρ, ένας σύμβουλος του Ιρανού προέδρου την προσέγγισε περίπου 40 λεπτά πριν ξεκινήσει η συνέντευξη και της είπε ότι ο Εμπραχίρ Ραϊσί της «πρότεινε» να φορέσει μαντίλα «επειδή διανύουμε τους ιερούς μήνες Μουχαράμ και Σαφάρ».

«Αρνήθηκα ευγενικά. Βρισκόμαστε στη Νέα Υόρκη, όπου δεν υπάρχει κανένας νόμος ή παράδοση σχετικά με τη χρήση της μαντίλας. Παρατήρησα ότι κανένας Ιρανός πρώην πρόεδρος δεν το είχε απαιτήσει, όταν τους είχα πάρει συνέντευξη εκτός του Ιράν», εξήγησε η δημοσιογράφος, που γεννήθηκε στη Βρετανία από Ιρανό πατέρα.

Ο σύμβουλος της εξήγησε τότε ότι υπ’ αυτές τις συνθήκες η συνέντευξη δεν θα δινόταν. «Η συνέντευξη δεν έγινε. Ενώ οι διαδηλώσεις συνεχίζονται στο Ιράν και άνθρωποι σκοτώνονται, θα ήταν σημαντικό να μιλήσουμε με τον πρόεδρο Ραϊσί», κατέληξε η Αμανπούρ στην ανάρτησή της στο Twitter, όπου δημοσίευσε και μια φωτογραφία της απέναντι σε μια κενή πολυθρόνα.

Διαβάστε επίσης
Ιράν: Οι αρχές συνεχίζουν να αρνούνται στον πατέρα της Αμινί τα επίσημα αρχεία για τον θάνατο της

Οι διαδηλώσεις στο Ιράν ξεκίνησαν μετά τον θάνατο της 22χρονης Μαχσά Αμινί, η οποία συνελήφθη από την αστυνομία ηθών επειδή φορούσε «ακατάλληλη ενδυμασία».