Νέες απειλές από Τσελίκ: “Μην δοκιμάσετε την αποφασιστικότητα της Τουρκίας”

Το τουρκικό γεωτρύπανο βγαίνει στη Μεσόγειο

Η αντίστροφη μέτρηση για τη νέα αποστολή του γεωτρύπανου «Αμπντουλχαμίντ Χαν» της Τουρκίας στη Μεσόγειο ξεκίνησε.

Την ίδια στιγμή ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος του ΑΚΡ στην Τουρκία εξαπολύει απειλές κατά της Ελλάδας αλλά και της Δύσης.

Ειδικότερα, όπως μετέδωσε η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων, ο Ομέρ Τσελίκ έστειλε μήνυμα από τα Άδανα κανείς να μην «δοκιμάσει την αποφασιστικότητα της Τουρκίας», λέγοντας χαρακτηριστικά πως «το τέλος θα είναι μόνο απογοήτευση». Υποστήριξε, δε, πως όταν η Τουρκία αρχίζει έρευνες, η Ελλάδα αμέσως ξεκινά τις προκλήσεις.

Συγκεκριμένα, ο Ομέρ Τσελίκ δήλωσε: «Ας μην δοκιμάσουν την αποφασιστικότητα της Τουρκίας στο θέμα της χερσαίας πατρίδας, της γαλάζιας πατρίδας ή της εναέριας πατρίδας».

«Δεν θα δώσουμε σε κανέναν ούτε βότσαλο, ούτε σταγόνα νερό, ούτε μια σπιθαμή αέρα της πατρίδας μας. Σύντομα, ο πρόεδρος μας θα αποχαιρετήσει το γεωτρύπανο Αμπντουλχαμίντ Χαν από τη Μερσίνη. Πρόκειται για βήματα που γίνονται με αποφασιστικότητα και δύναμη για την προστασία των συμφερόντων τόσο της Τουρκίας όσο και της “ΤΔΒΚ”.

Γιατί υπάρχουν πόροι πετρελαίου και φυσικού αερίου, σε σημεία που βρήκαν αυτά τα πλοία κάτω από τη θάλασσα και το υπέδαφος, που είναι ο πλούτος του έθνους μας. Θα χρησιμοποιήσουμε αυτές τις τεχνολογίες για να τα εξορύξουμε και να τα θέσουμε στην υπηρεσία των πολιτών μας», ανέφερε ο Ομέρ Τσελίκ.

Μάλιστα, συνέχισε λέγοντας πως όταν η Τουρκία αρχίζει τις έρευνες αυτές, «η Ελλάδα ξεκινά αμέσως τις προκλήσεις».

Διαβάστε επίσης
ΥΠΕΞ: Ηχηρή απάντηση στην Αγκυρα περί “αγώνα τουρκικότητας στην Θράκη”

«Ορισμένες χώρες αρχίζουν να υποστηρίζουν αυτές τις προκλήσεις. Ό,τι και να κάνει το κακομαθημένο παιδί της Δύσης, η Ελλάδα, ό,τι και να πει κανείς, οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις, το Τουρκικό Ναυτικό θα δείξει και θα συνεχίσει να δείχνει πόσο δίκιο έχουμε στην προστασία των δικαιωμάτων και των συμφερόντων μας προστατεύοντας αυτά τα γεωτρύπανα. Γι’ αυτό κανείς δεν πρέπει να δοκιμάσει την αποφασιστικότητα της Τουρκίας στην πατρίδα και στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας. Το τέλος θα είναι μόνο απογοήτευση. Η Τουρκία δεν θα εγκαταλείψει ποτέ την ενότητα και την αδιαίρετη ακεραιότητά της. Η Τουρκία δεν μπορεί να εγκαταλείψει, η Τουρκία δεν μπορεί να νικηθεί, η Τουρκία δεν μπορεί να εμποδιστεί, την Τουρκία δεν μπορούν να την σταματήσουν», σημείωσε ο Ομέρ Τσελικ.

Έτοιμο να αποπλεύσει το Αμπντουλχαμίντ Χαν

Σύμφωνα με τον υπουργό Ενέργειας, Φατίχ Ντονμέζ, το γεωτρύπανο είναι έτοιμο για την πρώτη αποστολή του.

Έχουν ολοκληρωθεί με επιτυχία οι δοκιμές για τις δυνατότητες γεώτρησης, οι δοκιμές ναυσιπλοϊας καθώς και οι δοκιμές συστήματος και εξοπλισμού του Αμπντουλχαμίντ Χαν.