Νέος σεισμός 7,5 Ρίχτερ στην Τουρκία

Τουρκία σεισμός

Στο κεντρικό τμήμα της χώρας

Νέος δυνατός σεισμός 7,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε πριν από λίγη ώρα στην Τουρκία.

Οι Αρχές της χώρας δίνουν 7,6 Ρίχτερ, ενώ, σύμφωνα με τη μέτρηση του Ευρωπαϊκού Μεσογειακού Σεισμολογικού Κέντρου, ο νέος σεισμός στην Τουρκία είναι μεγέθους 7,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Σεισμός έπληξε τη συριακή πρωτεύουσα Δαμασκό, όπως μετέδωσε κρατικό μέσο ενημέρωσης και αναμεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

Το κρατικό μέσο ενημέρωσης δεν ανέφερε άλλες λεπτομέρειες. Η χώρα χτυπήθηκε και από τον πρώτο μεγάλο σημερινό σεισμό, ο οποίος ήταν μεγέθους 7,8 Ρίχτερ, και ήδη μετρά πάνω από 300 νεκρούς.

Κατά το Ευρωπαϊκό Μεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο, ο νέος σεισμός έγινε στο κεντρικό τμήμα της Τουρκίας.

Οι εικόνες που έρχονται από τις δυο χώρες είναι πραγματικά συγκλονιστικές, καθώς ο πρώτος σεισμός κυριολεκτικά ισοπέδωσε ολόκληρες περιοχές.

Δείτε επίσης: Ερντογάν για σεισμό σε Τουρκία: «Ξεπερνούν τους 912 οι νεκροί και τους 5000 οι τραυματίες»

Σύμφωνα με προηγούμενη ενημέρωση του Ερντογάν, ο αριθμός των νεκρών από τον ισχυρό σεισμό των 7,8 βαθμών που έπληξε νωρίτερα τη χώρα έφτασε τους 912, ενώ οι τραυματίες είναι 5.383. Σύμφωνα με πληροφορίες πάνω από 2.800 κτίρια έχουν καταρρεύσει.

Διαβάστε επίσης  Ερντογάν σε Μητσοτάκη: "Η σχέση και συνεργασία μεταξύ των χωρών μας θα αναπτυχθούν περαιτέρω"

Ο Ερντογάν πρόσθεσε ότι δεν μπορεί να προβλέψει πόσο ακόμη θα αυξηθεί ο απολογισμός των νεκρών, καθώς συνεχίζονται οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης. Μέχρι στιγμής 45 χώρες έχουν προσφέρει βοήθεια στην Τουρκία.

Εξάλλου, όπως μετέδωσε το συριακό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων, στη Συρία έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον 320 άνθρωποι λόγω του σεισμού και οι τραυματίες είναι 1.000.

Πηγή φωτογραφίας: Twitter/anadoluagancy