Νίκος Χριστοδουλίδης: “Θα πρέπει να γίνονται ενέργειες προηγουμένως για να αποφεύγονται τέτοιου είδους τραγικές εξελίξεις”

Κύπρος Χριστοδουλίδης

Τι τόνισε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας

O Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης έκανε δηλώσεις σχετικά με την πολύνεκρη τραγωδία στα Τέμπη.

«Είναι μια ανείπωτη τραγωδία, είναι κάτι που παρακολουθούμε καθημερινά και, αν θέλετε, είναι και ένα μήνυμα για τη δική μας διακυβέρνηση, για κάθε διακυβέρνηση σε κάθε χώρα, ότι θα πρέπει να γίνονται όλες εκείνες οι ενέργειες προηγουμένως για να μπορούν να αποφεύγονται τέτοιου είδους τραγικές εξελίξεις», τόνισε αρχικά ο. Χριστοδουλίδης.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, συνοδευόμενος από τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, κατέθεσε σήμερα το πρωί στεφάνι στα Φυλακισμένα Μνήματα και ακολούθως υπέγραψε το βιβλίο επισκεπτών των Φυλακισμένων Μνημάτων, ενώ επισκέφθηκε και έκθεση βιβλίου αφιερωμένη στους αγώνες της ΕΟΚΑ ΄’55-’59 που εκτίθεται σε παρακείμενο χώρο.

Κληθείς, μεταξύ άλλων, να σχολιάσει την τραγωδία στα Τέμπη, όπου εξακολουθούν να αγνοούνται δύο Κύπριοι, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης σημείωσε:

Διαβάστε επίσης  Η Χεζμπολάχ απειλεί την Κύπρο - Την κατηγορεί ότι βοηθά το Ισραήλ

«Όπως ενημερώνομαι οφείλεται σε ανθρώπινο λάθος. Είναι μια τραγωδία. Υπάρχουν δύο συμπατριώτες μας, είμαστε σε επαφή με τις οικογένειες. Χθες ο υπουργός Εξωτερικών, με οδηγίες μου, μίλησε με τις οικογένειες των δύο συμπατριωτών μας. Τόσο η πρεσβεία μας στην Αθήνα όσο και το Γενικό Προξενείο στη Θεσσαλονίκη είναι μαζί τους και ελπίζουμε το συντομότερο δυνατόν να έχουμε νέα σε σχέση με την κατάσταση πραγμάτων».