Ο Πάπας Βενέδικτος ΙΣΤ’ ήξερε για τους παιδεραστές ιερείς όταν ήταν αρχιεπίσκοπος του Μονάχου

Νέα έκθεση “ξεσκεπάζει” τον πρώην πάπα Βενέδικτο ΙΣΤ’ που έως τώρα υποστήριζε ότι δεν γνώριζε για τους ιερείς που κακοποιούσαν παιδιά όταν εκείνος ήταν αρχιεπίσκοπος του Μονάχου.

Σύμφωνα με την έρευνα που διενεργήθηκε στην αρχιεπισκοπή και η οποία ολοκληρώθηκε την Πέμπτη, ο πρώην επικεφαλής της Καθολικής Εκκλησίας ήταν ενήμερος για τα αποτρόπαια γεγονότα που συγκλόνισαν την Καθολική Εκκλησία.

Τι ανέφεραν οι ερευνητές

«Τον είχαν ενημερώσει για τα γεγονότα», δήλωσε ο συνήγορος Μάρτιν Πους, μέλος της επιτροπής που ανακοίνωσε τα ευρήματα.

«Πιστεύουμε ότι μπορεί να κατηγορηθεί για παραβάσεις σε τέσσερις περιπτώσεις», ανέφερε ο Πους. «Δύο από αυτές αφορούσαν περιπτώσεις κακοποιήσεων στη διάρκεια της θητείας του και τιμωρήθηκαν από το κράτος. Και στις δυο περιπτώσεις οι θύτες δεν καθαιρέθηκαν».

«Ενώ ήταν αρχιεπίσκοπος, υπήρξαν περιστατικά κακοποίησης», τόνισε ο Πους, αναφερόμενος στον Βενέδικτο ως Καρδινάλιο Γιόζεφ Ράτζινγκερ, δηλαδή με το όνομα και τον τίτλο που έφερε εκείνη την εποχή. «Σε αυτές τις περιπτώσεις οι ιερείες συνέχισαν τη δουλειά τους ατιμώρητοι. Η Εκκλησία δεν έκανε τίποτα».

«Υποστηρίζει ότι δεν γνώριζε συγκεκριμένα γεγονότα, αλλά πιστεύουμε ότι αυτό δεν ισχύει, σύμφωνα με τα όσα ξέρουμε», κατέληξε ο Πους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.