Ο Τούρκος ΥΠΕΞ απειλεί Ελλάδα και Κύπρο: “Θα έρθει η φωτιά και θα σας βρει”

Τουρκία Ελλάδα

Πως μας συνδέει με τον πόλεμο στη Γάζα

Ελλάδα – Τουρκία: Η υποστήριξη της Λευκωσίας στο Ισραήλ δεν ωφελεί την Κύπρο και την Ελλάδα, προειδοποίησε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Χακάν Φιντάν, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Θα σας έρθει η φωτιά της Μέσης Ανατολής», βάζοντας παράλληλα στο κάδρο και τα ελληνικά νησιά.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών δήλωσε στο Haber Turk: «Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μεγάλη απειλή και κίνδυνο επέκτασης της σύγκρουσης. Όσο συνεχίζεται η γενοκτονία εκ μέρους του Ισραήλ, αυτός ο κίνδυνος θα συνεχιστεί, το έχουμε υπογραμμίσει από την αρχή. Και τώρα, ειδικά, τη στιγμή που ο Λίβανος έρχεται στο προσκήνιο, οι παράγοντες στον Λίβανο απειλούν την ‘Ελληνοκυπριακή Διοίκηση της Νότιας Κύπρου’. Αυτοί λειτουργούν ως προάγγελλοι. […]

Για το θέμα της Κύπρου, προειδοποιούσαμε από την αρχή τους Ευρωπαίους και περιφερειακούς παράγοντες, ιδιαίτερα την ‘Ελληνοκυπριακή Διοίκηση της Νότιας Κύπρου’. Αυτό το μέρος έχει μετατραπεί σε κέντρο επιχειρήσεων…

Μετά τις 7 Οκτωβρίου, μετά τις πρώτες επιχειρήσεις που ξεκίνησε το Ισραήλ, βλέπουμε σε αναφορές υπηρεσιών πληροφοριών ότι η ‘Ελληνοκυπριακή Διοίκηση της Νότιας Κύπρου’ έχει γίνει βάση που χρησιμοποιείται από ορισμένες χώρες, ειδικά σε επιχειρήσεις κατά της Γάζας. Δηλαδή επιχειρήσεις συλλογής πληροφοριών και στρατιωτικές πτήσεις πραγματοποιούνται συνεχώς από εκεί για τη Γάζα.

Διαβάστε επίσης  Συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν με συγκρατημένη αισιοδοξία και στο βάθος το Κυπριακό (ΒΙΝΤΕΟ)

Όταν θέσαμε το θέμα στην ατζέντα, ανακήρυξαν αίφνης αυτό το μέρος ως βάση υλικοτεχνικής υποστήριξης για τη Γάζα. Και τότε είπαμε ότι αυτή η βάση υλικοτεχνικής υποστήριξης συνιστά προφανώς μια δραστηριότητα που αποκρύπτει το γεγονός ότι πρόκειται στην πραγματικότητα για μια στρατιωτική βάση».
Τα ελληνικά νησιά

Και συνέχισε: «Το γεγονός ότι αυτός ο τόπος και τα ελληνικά νησιά χρησιμοποιούνται για επιχειρήσεις στη Μέση Ανατολή δεν θα ωφελήσει ούτε την ‘Ελληνοκυπριακή Διοίκηση’ ούτε την Ελλάδα. Η συμβουλή μας, αυτό που είπαμε στους Έλληνες, είναι ‘μείνετε μακριά από αυτά τα θέματα’, γιατί όταν εμπλακείτε με αυτόν τον τρόπο στους εν εξελίξει πολέμους στη Μέση Ανατολή, αν γίνετε μέρος αυτών, θα έρθει η φωτιά και θα σας βρει. Και είμαστε κι εμείς στην ίδια γεωγραφία, οπότε [η φωτιά] θα έρθει και θα μας βρει.

Ως εκ τούτου, μεταφέρουμε στους αρμόδιους συνομιλητές μας χωρίς να διστάζουμε καθόλου τα συμπεράσματα που έχουμε αντλήσει από παρατηρήσεις που κάνουμε βάσει δεδομένων. Αυτοί εμπλέκονται επίσης σε διάφορα, ωστόσο όλοι οι περιφερειακοί παράγοντες πρέπει να αντιληφθούν ότι υπάρχει έντονη στρατιωτικοποίηση εκεί, και θα πρέπει να αποτραπεί η πιθανότητα να συμβεί κάτι εδώ στην περιοχή».

Πηγή: skai.gr