Ολλανδία: Καταρρέουν τα νοσοκομεία – Στέλνουν ασθενείς στη Γερμανία

Αλβανία Φινλανδία Ευρώπη Ιταλία κορονοϊό κορονοϊός κορονοϊού

Δεν μπορούν να ανταποκριθούν στην αύξηση των νοσηλευόμενων

Η Ολλανδία μεταφέρει από σήμερα τους ασθενείς με covid-19 στη Γερμανία, για να αποσυμφορηθεί η κατάσταση στα νοσοκομεία της μετά την τρομερή άνοδο στον αριθμό των νοσηλευόμενων.

Ασφυκτική η ατμόσφαιρα στα νοσοκομεία της Ολλανδίας, καθώς τις τελευταίες εβδομάδες τα νούμερα εισαγωγών ασθενών με covid-19 έχει φτάσει στο υψηλότερο επίπεδό του από τον Μάιο και αναμένεται να αυξηθεί και άλλο.

Ασθενής με covid-19 μεταφέρθηκε σήμερα το πρωί με ασθενοφόρο από το Ρότερνταμ σε νοσοκομείο του Μπόχουμ, περίπου 240 χιλιόμετρα πιο ανατολικά, ενώ ένας άλλος θα ακολουθήσει αργότερα σήμερα, ανακοίνωσαν οι υγειονομικές αρχές.

Τα γερμανικά νοσοκομεία έχουν προσφέρει συνολικά 20 κλίνες σε ασθενείς από την Ολλανδία, ενώ ήδη στα προηγούμενα κύματα της επιδημίας είχαν περιθάλψει δεκάδες Ολλανδούς ασθενείς.

Διαβάστε επίσης
Κορονοϊός: Μειώθηκε κατά 41% το ιικό φορτίο στα λύματα της Θεσσαλονίκης

Μέχρι χθες Δευτέρα, οι 470 από τις 1.050 συνολικά κλίνες σε μονάδες εντατικής θεραπείας στην Ολλανδία ήταν κατειλημμένες από ασθενείς με covid-19 και ήδη τα νοσοκομεία έχουν αρχίσει να περιορίζουν τις τακτικές τους υπηρεσίες, περιλαμβανομένων των χημειοθεραπειών και των εγχειρήσεων καρδιάς, προκειμένου να έχουν αρκετές κλίνες για ασθενείς με covid-19.

Πηγή: protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *