Οταν ο πρίγκιπας Χάρι είπε στον πρίγκιπα Γουίλιαμ “μην έρθεις να με δεις”

Το ντοκιμαντέρ που ήταν η οριστική ρήξη στη σχέση τους

Η σχέση ανάμεσα στο πρίγκιπα Χάρι και τον πρίγκιπα Γουίλιαμ δεν θα ξαναείναι ποτέ όπως πρώτα, μετά την ρήξη που υπέστη εξαιτίας του γάμου του πρώτου με την Μέγκαν Μαρκλ.

Ο δημοσιογράφος της “Daily Mail”, Βάλενταϊν Λόου, έχει αφιερώσει ειδικό κεφάλαιο στο βιβλίο του για την ένταση στις σχέσεις Γουίλιαμ και Χάρι, μετά την μετάδοση ντοκιμαντέρ, το 2019, στο οποίο είχαν παρουσιαστεί οι πρώτες ενδείξεις ότι η Μέγκαν Μαρκλ μπορεί να ήταν θύμα των αυστηρών κανόνων της βασιλικής οικογένειας της Αγγλίας.

Σύμφωνα με τον Βρετανό δημοσιογράφο, μια ημέρα μετά την μετάδοση του ντοκιμαντέρ του ITV ο πρίγκιπας Γουίλιαμ, έχοντας καταλάβει ότι πλέον η σχέση με τον αδερφό του βρίσκεται σε κρίση, έστειλε μήνυμα στον Χάρι μέσω WhatsApp προσκαλώντας τον να συναντηθούν.

Αρχικά, ο Βρετανός πρίγκιπας φέρεται να ήταν θετικός για τη συνάντηση αυτή, αλλά τα δεδομένα άλλαξαν όταν τον ρώτησε ποιος άλλος θα γνωρίζει γι’ αυτήν. Όταν, δηλαδή, ο πρίγκιπας Γουίλιαμ εξήγησε στον μικρότερο αδερφό του ότι θα έπρεπε να υπάρξουν αλλαγές στο πρόγραμμά του και άρα θα έπρεπε να ενημερωθεί για τη συνάντηση ο ιδιωτικός του γραμματέας, ο Χάρι αντέδρασε έντονα και φέρεται να του είπε: «Μην έρθεις να με δεις».

Η αντίδραση αυτή, γράφει ο δημοσιογράφος της Daily Mail, οφείλεται στο ότι ο πρίγκιπας Χάρι ανησυχούσε πως η ομάδα του αδερφού του θα διέρρεε τα περί της συνάντησης.

«Για όσους γνωρίζουν πράγματα και πρόσωπα, η εξέλιξη αυτή ράγισε καρδιές. Τόνισε την δυσλειτουργία που υπάρχει στον πυρήνα αρκετών βασιλικών σχέσεων και ότι τα μέλη της βασιλικής οικογένειας σπάνια σηκώνουν το τηλέφωνο για να μιλήσουν απευθείας το ένα στο άλλο και προτιμούν διαμεσολαβητές με αποτέλεσμα να υπάρξει έλλειψη εμπιστοσύνης και διχασμός» καταλήγει ο Βρετανός δημοσιογράφος.

Το ντοκιμαντέρ που οδήγησε στη ρήξη

Στο ντοκιμαντέρ του 2019, η ίδια η Μέγκαν Μάρκλ είχε περιγράψει τις δυσκολίες που αντιμετώπιζε, καθώς τα “φώτα της δημοσιότητας” ήταν μονίμως πάνω της.

Τα πλάνα που είχαν μεταδοθεί, τότε, είχαν επισκιάσει και την περιοδεία που πραγματοποιούσε την ίδια περίοδο ο πρίγκιπας Γουίλιαμ και η σύζυγός του, Κέιτ Μίντλετον, στο Πακιστάν, με τον δημοσιογράφο της “Daily Mail” να μεταφέρει ότι η ομάδα του ζευγαριού «δεν ήταν ευχαριστημένη, και θεώρησε ότι ήταν μια σκόπιμη προσπάθεια να βγει το ζευγάρι Γουίλιαμ-Κέιτ από την επικαιρότητα».

Στο ίδιο ντοκιμαντέρ ο Χάρι δεν είχε αρνηθεί ότι υπήρχε ήδη μια κόντρα με τον αδελφό του: «Είμαστε σε διαφορετικούς δρόμους αυτή τη στιγμή. Σαν αδέρφια έχουμε τις καλές αλλά και τις κακές μας ημέρες».