Ουκρανία: Επίδομα 2.700 δολαρίων για τους στρατιώτες που μάχονται στην πρώτη γραμμή

Ουκρανία

Οπως ανακοίνωσε η στρατιωτική ηγεσία της χώρας

Επιπλέον επίδομα 100.000 χρίβνι (2.710 δολάρια) τον μήνα, θα λαμβάνουν οι στρατιώτες στην Ουκρανία που βρίσκονται στα μέτωπα του πολέμου, όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη η στρατιωτική ηγεσία της χώρας.

Κάθε στρατιώτης «που υπηρετεί τη χώρα και την προστατεύει από τον εισβολέα, διακινδυνεύει τη ζωή και την υγεία του και εκτελεί καθήκοντα σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες πρέπει να έχει υψηλό κίνητρο», σύμφωνα με ανακοίνωση του γενικού επιτελείου της Ουκρανίας. Το επίδομα των 100.000 χρίβνι θα δίνεται μόνο στους «υπερασπιστές που μάχονται στις πρώτες γραμμές», αναφέρουν επίσης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι στρατιώτες που ασκούν καθήκοντα σε εμπόλεμες ζώνες αλλά δεν συμμετέχουν σε μάχες, όπως και οι στρατιώτες της αντιαεροπορικής άμυνας, θα λαμβάνουν επίδομα 30.000 χρίβνι. Όσοι βρίσκονται στα μετόπισθεν δεν θα λαμβάνουν τα επιδόματα που προβλέπονται για όσους βρίσκονται στα μέτωπα.

Ο βασικός μισθός για όλους τους στρατιώτες αυξήθηκε στα σχεδόν 20.000 χρίβνι στις αρχές Φεβρουαρίου. Σύμφωνα με το γενικό επιτελείο, παίρνουν «δίκαιο» μισθό, που δεν δημιουργεί «αιτίες κοινωνικών εντάσεων» και αντανακλά τον «σεβασμό» στους «στρατιώτες που διακινδυνεύουν τη ζωή και την υγεία τους».

Διαβάστε επίσης  Ρωσία: Τεμάχισε την κοπέλα του σε κρεατομηχανή και πήρε χάρη επειδή πολέμησε στην Ουκρανία

Το ουκρανικό γενικό επιτελείο κάλεσε τους Ουκρανούς να μην παρασύρονται από τον «λαϊκισμό» για το ζήτημα αυτό και να επικεντρωθούν στην άμυνα της χώρας.

Στην άλλη πλευρά, για τους Ρώσους στρατιωτικούς που είναι ανεπτυγμένοι στην πρώτη γραμμή προβλέπεται επίδομα που φθάνει τα 158.000 ρούβλια (1.934 δολάρια) πέραν του βασικού μισθού των 37.000, σύμφωνα με επίσημα δεδομένα. Ωστόσο, στρατιώτες διαμαρτύρονται μέσω ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης πως τα επιδόματα αυτά δεν τους δίνονται.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ