Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: “Η Ευρώπη χρειάζεται πλαφόν στις τιμές του ρωσικού φυσικού αερίου”

κομισιον AstraZeneca  Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν Θεσσαλονίκη

“Πιστεύω ακράδαντα ότι έχει έρθει η ώρα”

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν μίλησε για το ρωσικό φυσικό αέριο το οποίο εισάγεται στην Ευρώπη μέσω αγωγών.

«Έχει έρθει η ώρα να θέσουμε ανώτατο όριο στις τιμές του ρωσικού φυσικού αερίου που εισάγονται στην Ευρώπη μέσω αγωγών» δήλωσε χαρακτηριστικά η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης προκειμένου η ΕΕ να αντιμετωπίσει, όπως πρόσθεσε, τις απόπειρες του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν να χειραγωγήσει την ευρωπαϊκή αγορά ενέργειας.

«Πιστεύω ακράδαντα ότι έχει έρθει η ώρα για την επιβολή πλαφόν στο ρωσικό φυσικό αέριο που εισάγεται μέσω αγωγών στην Ευρώπη» συνέχιζε όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν μιλώντας σε δημοσιογράφους στο περιθώριο του συνεδρίου των συντηρητικών Γερμανών βουλευτών στο Μούρναου.

Πρωθυπουργός Βελγίου: Αντιμετωπίζουμε κάτι που δεν έχουμε δει ποτέ

Διαβάστε επίσης
ΗΠΑ: Ο Μπάιντεν εξετάζει τον Φεβρουάριο ταξίδι στην Ευρώπη

Για ευρωπαϊκή λύση στην ενεργειακή κρίση έκανε λόγο εκ νέου ο Πρωθυπουργός του Βελγίου, Αλεξάντερ Ντε Κρόο, μιλώντας στο ραδιόφωνο του rtl.

«Αντιμετωπίζουμε κάτι που δεν έχουμε δει ποτέ, αλλά η λύση θα έρθει σε διεθνές επίπεδο, άρα και από την Ευρώπη, με παρέμβαση στην αγορά φυσικού αερίου» σημείωσε ο κ. Ντε Κρόο.